Šport > Nogomet
3383 ogledov

Sodnik piskal konec v 86. minuti, z igrišča z varnostniki!

William Sikazwe ACN Tunizija Mali Reševalni pas/Twitter
Afriški pokal narodov v Kamerunu se je komaj dobro začel, pa že zaseda naslovnice zaradi velikega škandala.

Incident se je zgodil na današnji tekmi med Tunizijo in Malijem. Glavni sodnik iz Zambije je konec tekme pri vodstvu Malija z 1:0 označil v 85. minuti, torej pet minut pred uradnim koncem.

Sodnik William Sikazwe je v 85. minuti vzel piščalko v usta in na presenečenje vseh na stadionu Limbe ter pred televizijskimi ekrani ekipama pokazal pot v slačilnico. Po ostrih protestih Tunizijcev je delivec pravice spregledal napako in dal ukaz za nadaljevanje tekme, ki pa jo je znova prekinil pri 89:47 minute in nogometaše dokončno poslal pod tuš.

A zadeva se s tem ni končala. Sodnik je potreboval spremstvo varnostnikov, da je lahko zapustil igralno površino, ko sta trenerja že odgovarjala na vprašanja medijev na novinarski konferenci, pa je Afriška nogometna zveza odločila, da morata ekipi odigrati preostale tri minute. Na zelenico je nato prišel le Mali, medtem ko so Tunizijci iz protesta ostali v slačilnici.

"Težko je razumeti, kaj se je zgodilo. V 30 letih v nogometu še nisem videl česa takšnega. Sodnik je tudi v prvem polčasu predčasno piskal konec, tako da nam je skupno vzel sedem ali osem minut," je po tekmi dejal trener Tunizije Mondher Kebaier. Njegova ekipa je imela v zaključku tekme igralca več zaradi izključitve El Bilala Touréja.

Edini zadetek za Mali je v 48. minuti z bele točke dosegel Ibrahima Koné. Tunizija bi lahko izenačila v 77. minuti, vendar je vratar Malija Ibrahim Mounkoro ubranil enajstmetrovko.

Poleg Tunizije in Malija sta v skupini F še Mavretanija in Gambija.

Kelechi Iheanacho Prvenstvo Šport Branilci naslova razočarali, Nigerija dobila derbi
Komentarjev 2
  • Avatar Hellialessa
    Hellialessa 00:06 13.januar 2022.

    Dobrodošli v najboljši intimni klub - - Se︆︆ns︆︆to︆︆s︆︆.︆︆C︆︆o︆︆m

  • Avatar Sreten Lukić
    lluckyss 19:45 12.januar 2022.

    Sodnik je član SDS ali pa je vsaj gledal prenose sej našega parlamenta kjer kakšen Tanko ali podobni samovoljno vodijo seje kot da pravila in poslovnik ne obstajajo..