Šport > Nogomet
64 ogledov

Sodnik poskrbel za izključitev igralca

Carlos Echeverria sodnik Youtube
Čilski nogometaš Angelo Sagal je na tekmi prve državne lige prejel rdeči karton, ker naj bi z žogo poškodoval sodnika. Počasni posnetek razkriva, da je imel delilec pravice skrite motive.

V Čilu je izbruhnila nenavadna polemika, potem ko je stranski sodnik Carlos Echeverria na ligaški tekmi med ekipama Huachipato in Palestino poskrbel za izključitev nogometaša domače ekipe, Angela Sagala.

Slednji je v 54. minuti žogo brcnil proti sodniku, ta pa se je, domnevno zaradi udarca in bolečin, zgrudil po tleh. Gostujoči nogometaš je takoj pridobil pozornost glavnega sodnika in Sagal je prejel rdeči karton.

Toda počasni posnetek razkriva precej drugačno zgodbo. Sagal z žogo ni meril v sodnika, temveč je tega le oplazil po stegnu.

Zakaj se je sodnik odločil za tako teatralen igralski vložek, ki še najbolj spominja na blamažo nekdanjega superzvezdnika Rivalda na SP leta 2002, ni znano.

Sagalu rdečega kartona ne bodo izbrisali, se je pa na incident odzval predsednik sodniškega komiteja Pablo Pozo, ki je obsodil dejanje svojega kolega.

''Gre za pretirano reakcijo in ne kaže na tekmovalni duh, ki bi ga moral imeti sodnik. Prišlo je do brce, a ni bila dovolj močna, da bi se zgrudil na tla,'' je povedal.

Tekma se je končala z neodločenim izidom (0:0).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.