Šport > Nogomet
6 ogledov

Sodnik prosil vratarja, naj ga reši

Marko Šuler bi rad naredil korak naprej. A ne bo rinil z glavo skozi zid. (Foto: Žurnal24 main
Potem ko je ugotovil, da je storil napako, je sodnik tekme med Gentom in klubom Tubize Vervecken prosil vratarja Nicolasa Ardouina, naj ubrani dosojeno enajstmetrovko.

Tega, kar se je zgodilo v zadnjem kolu belgijskega prvenstva, še nismo videli. Na srečanju Gent–Tubize, ki so ga z 2:0 dobili prvi, je sodnik Peter Vervecken dosodil enajstmetrovko, potem pa prosil vratarja, naj ubrani strel. Mož v črnem namreč ni bil prepričan, da je storil prav. Nenavadni dogodek je belgijskim medijem razkril čuvaj mreže Tubiza Nicolas Ardouin. "Zmotil sem se. To ni bil prekršek za enajstmetrovko, ampak zdaj je že prepozno. Prosim te, ubrani strel in me reši," mu je zašepetal sodnik. "Česa takega še nisem doživel," je presenečenim novinarjem razložil Ardouin.



Vratar Tubiza ni uresničil prošnje glavnega sodnika, s tem golom pa je Gent, za katerega igrata tudi slovenska reprezentanta Zlatan Ljubijankič in Marko Šuler, potrdil zmago z 2:0. "Priznam, da v tej akciji ni bilo prekrška. To pomeni, da ni bilo niti enajstmetrovke. Na žalost se mi je na igrišču zdelo, da je prekršek bil," se je po tekmi zagovarjal Vervecken in pojasnil, kaj je dejal Ardouinu. "Ko sem ugotovil, da sem se zmotil, sem ga želel opogumiti, da ubrani strel. Morda me je napačno razumel." Škandal bi bil lahko še večji, če bi sodnik poskušal prepričati igralca Genta, naj zgreši enajstmetrovko. No, na to Vervecken vendarle ni pomislil. Ali pa se mu je zdelo, da bi bilo to le nekoliko preveč ...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.