Šport > Nogomet
11 ogledov

Sodnik v središču viharja po Clásicu: "Vedno izgovor"

Cristiano Ronaldo Mascherano Barcelona Real Madrid Reuters
Madridski mediji in člani Real Madrida so po izgubljenem obračunu z Barcelono ostro napadli predstavo glavnega sodnika Alberta Undiana Mallenca.

"Pokazali smo svoj obraz proti zelo dobri ekipi, s katero je vedno težko igrati na njenem stadionu. Tega, da Barça krade čas, ne vidiš pogosto. Toda proti nekaterim rečem se ne moreš boriti - videli smo dve čisti enajstmetrovki, prvo v prvem polčasu, ko je bila roka, druga nad Cristianom ...Nerad se opravičujem prek sodnikov, toda proti nekaterim rečem se ne moreš boriti," je z zelenice Camp Noua po koncu tekme proti Barceloni sporočil Sergio Ramos.

Seviljski branilec je "El Clásico" v postavi Real Madrida presenetljivo začel na položaju zadnjega zveznega nogometaša, podobno kot vodilni madridski mediji pa je po izgubljeni ligaški tekmi, po kateri beli balet za večnimi rivali v prvenstvu zaostaja za šest točk, izpostavil domnevno nepravično predstavo glavnega sodnika Alberta Undiana Mallenca.

Sporna "enajstmetrovka" nad Ronaldom

Barcelona je po vodilnem golu Neymarja brez večjih težav preživela do zadnjih minut polčasa, ko je po strelu Samija Khedire in obrambi Víctorja Valdésa z roko na tleh igral Adriano, a Mallenco ni zapiskal. Pri dnevniku MARCA priznavajo, da tu res ni šlo za najstrožjo kazen (Adriano bi verjetno dobil tudi drugi rumeni karton), bolj so jezni zaradi nedosojene enajstmetrovke nad Cristianom Ronaldom v drugem polčasu, ko je Portugalca zrušil Javier Mascherano.

"S sodniki lahko na teh tekmah razpravljaš zgolj minimalno, ker ti takoj dajo vsaj karton," je še dejal Ramos. "Trener mi je dan prej dejal, da bom igral v zvezni vrsti, to je položaj, ki mi je zelo všeč, toda dobil sem rumeni karton, zaradi katerega sem moral paziti, dobil pa sem tudi udarec v mišico, zaradi katerega sem moral z igrišča."

Alexis: "Ni mi preostalo drugega"

Nepričakovani junak večnega derbija je s fantastičnim lobom v drugem polčasu postal rezervist Alexis Sánchez, ki je zasenčil vse največje zvezde na zelenici, trener Gerardo Martino pa se je podobno kot Ancelotti odločil za revolucionarno postavitev z Lionelom Messijem na krilu.

Alexis Sanchez Messi Barcelona Real Madrid Liga BBVA Španija liga prvenstvo | Avtor: EPA EPA
"Zelo sem zadovoljen zaradi zmage, treh točk in svojega gola," je v intervjuju na zelenici povedal čilski zvezdnik. "Vsak igralec si želi igrati na takšni tekmi, domov bom odšel vesel. Gol? Ni mi preostalo drugega, videl sem, da je bil vratar oddaljen od črte, moral sem poskusiti. Če bi uspela, bi uspela ... In na srečo je uspela. Proti Madridu je težko zmagati, toda uspelo nam je. Toda gremo naprej, to je le še ena tekma več. Šest točk ni dovolj. Z desetih ali enajstih točk zaostanka bi se nam lahko pred leti približali le na eno. Dolga pot je še."

Po takšnih dneh zelo zadovoljen

Čilenec je z odločilnim golom na največji tekmi sezone tudi simbolično zaključil svojo neverjetno transformacijo pod trenerjem Martinom. Argentinec, še vedno nepremagan na klopi Kataloncev, je postavil nov rekord, ko gre za začetke sezone pri Blaugrani.

"Včasih se vsaka napaka preveč kritizira, toda po takšnih dneh si zelo zadovoljen," je še povedal Sánchez. "Menim, da je težko osvojiti publiko Barcelone, ampak dajem vse od sebe in menim, da to počnem na najboljši možni način."

Ancelotti: "Enajstmetrovko videli vsi"

Da so enajstmetrovko nad Ronaldom "videli vsi", je bil na novinarski konferenci prepričan poraženi strateg Reala Carlo Ancelotti, ki je moral pogoltniti tudi provokativno vprašanje katalonske novinarke o komentiranju (ne)dosojenih enajstmetrovk, čemur se je v zadnjih kolih, ko jih je dobival Real, vedno znova izogibal. 

"Komentiram jo zato, ker sem bil perfektno postavljen. Prejšnjič nisem govoril, ker nisem bil v dobrem položaju," se je branil Ancelotti. "Odigrali smo zelo dober drugi polčas. Več smo igrali in pritiskali. Imeli smo nadzor nad tekmo in priložnosti za gol. Enajstmetrovka se mi je zdela čista. To so videli vsi, le sodnik ne. Nočem ocenjevati roke Adriana, ker je bila to zelo težka odločitev. Če bi piskal, bi to lahko bil še en karton in rezultat bi bil drugačen. Ramosa sem na sredini igrišča želel zaradi ravnovesja. Po tekmi z Juventusom je (Asier) Illarramendi utrpel poškodbo mišice in nisem želel tvegati. Govoril sem z njim in z veseljem je igral tam."

"Bale se mora še uigrati"

Ancelotti je zatrdil tudi, da ni igral s tremi obrambno naravnanimi vezisti, ob Ramosu sta tekmo začela še Sami Khedira in Luka Modrić

"Nismo igrali s tremi obrambnimi vezisti, ker Modrić to ni. Marcelo in (Daniel) Carvajal sta igrala v napadu. Tudi Barça danes ni bila preveč napadalna, zgoraj sta bila le Messi in Neymar. (Gareth) Bale ene ure ni odigral slabo, mora se še uigrati z ostalimi. Igral je na desni in v sredini, najprej je pritiskal na (Sergia) Busquetsa, nato je na krilu iskal prostor. Moj prvi 'Clásico'? To je fantastična tekma z neverjetnim vzdušjem. To je 'šov' dobrega nogometa in dveh fantastičnih ekip. Želeli smo dobiti to tekmo, toda v vsakem primeru se izboljšujemo. Ta tekma je to dokazala."

Martino Ancelotti Barcelona Real Madrid | Avtor: Reuters Reuters

Po fantastičnem golu Sáncheza je kar malce v senci ostal "klasični" prvenec Neymarja, ki je v prvem polčasu načel mrežo Diega Lópeza. Brazilec je številnim asistencam in nekaj manj številnim zadetkom v dresu zdaj dodal tistega najpomembnejšega večnim rivalom. Zanimivo – uresničila se je tudi njegova napoved, ki jo je izdal rojaku Marcelu, da bo Barça zmagala z 2:1.

"Navdušujoče je bilo zabiti na tekmi, na kateri si želijo zaigrati vsi," je po tekmi na Camp Nouu žarel Neymar. "Zelo sem srečen zaradi tega posebnega gola, še posebej pa za tri točke, ki smo jih osvojili. Gol Alexisa pa me je pustil brez besed, to je bil 'golazo'!"

Martino: "Neymar je že bil boljši"

Po Ancelottiju se je v novinarski sobi Camp Noua pojavil še vedno nepremagani trener Barcelone Martino, ki je dejal, da kot vedno ne bo ocenjeval sodniških odločitev, še posebej pa "zdaj, ko je to že storil nasprotnik".

"Menjava (Andrésa) Inieste je bila obrambna. Zdelo se mi je nujno okrepiti zvezno vrsto. Če bi moral, bi to storil še enkrat. Želel sem, da bi nam Cesc prinesel igro med linijami, da bi prihajal na Messijev položaj. Ko smo videli postavo Reala z Ramosom na sredini, smo se odločili igrati ena na ena na krilu z Messijem in Neymarjem," je svoj prvi derbi v Španiji ocenil Martino.

"Moj doprinos še vedno minimalen"

"Želel sem zmagati. V prvem polčasu smo spominjali na Barço, ki smo jo navajeni. Potem ne, zato smo naredili nekaj sprememb. V 20 minutah drugega polčasa smo se preveč povlekli in Madridu prepustili pobudo. Iniesto ocenjujem tako, kot celotno ekipo. Odigrali smo zelo dober prvi polčas, na koncu katerega bi kmalu dobili izenačujoči gol. Messiju se je dogajalo enako kot Iniesti, igrali smo bolje in tudi slabše. Razen obrambe in (Víctorja) Valdésa, bi vse ocenjeval na nivoju kolektiva. Messi se je zelo trudil in dal bi mu izjemno pomemebnost. Tudi Neymar je odigral izvrstno tekmo, a je že bil boljši. 

Alexis? Igralci takšnega kova takšne predstave kažejo zaradi njih samih, ne zaradi mene. Nimam nikakršnih zaslug za njegove predstave. To počne že od konca zadnje sezone. Šest točk prednosti šteje v psihološkem smislu, bolj kot v matematičnem. Pred nami je še 60 odstotkov prvenstva, Atlético je blizu. Ko treniraš takšno ekipo, potem veš, da je težko ostati nepremagan, a da so ti igralci tega sposobni. Moj doprinos k ekipi je še vedno minimalen. Še vedno moram bolj vključiti in bolje analizirati nasprotnika. Veliko mi še manjka. Jaz ne igram. Če bi osvojili naslov, bi bil blizu slavja in proslavljal z njimi, ampak to je bila le ena tekma."

Komentarjev 3
  • drmr1980 21:34 26.oktober 2013.

    Hja, smo videli, kako so prišli Realovci do penala proti Ajaxu, pa proti Juventusu...To, da se mečejo po tleh pač ne pali vedno.In Ramos, mislim Ramos, ta šupčina je lahko samo tiho!

  • Mathias Cebron 21:23 26.oktober 2013.

    Se pa res nimajo kaj pritoževat letos s sodniki....VISCA BARCA!!!

  • Lionel 20:30 26.oktober 2013.

    E Ramos moj Ramos. Z eno besedo bi to opisal nakako takole. DREKAČ..........