Šport > Nogomet
29 ogledov

Sodniki zgroženi in ogorčeni nad Zahovičem

Damir Skomina je mednarodno sodniško kariero začel leta 2003. Žurnal24 main
Zveza nogometnih sodnikov Slovenije (ZNSS) se je z izjavo za javnost odzvala na besede Zlatka Zahoviča in NK Maribor, da bo naredila vse, da bo v letošnji sezoni državni prvak Olimpija. Pri ZNSS so vse odločno zavrnili.

Uradna izjava Zveze nogometnih sodnikov Slovenije (objavljamo jo v celoti):

Glede na izjave za medije športnega direktorja NK Maribor ter nato še sporočila za javnost, ki ga je NK Maribor posredoval medijem glede namigovanj in insinuacij, da naj bi bili nekateri klubi v prihajajoči prvoligaški sezoni s strani sodnikov in sodniške organizacije favorizirani, Zveza nogometnih sodnikov Slovenije (ZNSS) podaja naslednjo izjavo:

V ZNSS smo zgroženi in ogorčeni nad načinom komunikacije ter zlonamernostjo in neresničnostjo izjav predstavnikov NK Maribor. S tovrstnimi izjavami ne zdaj ne v prihodnje ne bomo javno polemizirali. Avtor(ji) obtožb bodo svoje argumente morali predstaviti v disciplinskem postopku.

Želimo pa ob tej priložnosti jasno poudariti, da ZNSS ni in tudi v prihodnje ne bo podlegala tovrstnim pritiskom. Tako kot doslej, bomo tudi v prihodnje do vseh klubov imeli popolnoma enaka merila, čeprav se zavedamo, da komu iz t.i. "velikih" klubov, ki zase pričakuje priviligirano uporabo pravil, to ni po volji. ZNSS, ki jo UEFA uvršča med najboljše sodniške organizacije v Evropi, bo tudi v prihodnje z vso odgovornostjo skrbela za regularnost tekmovanj, pri čemer je drugačni interesi posameznih klubov ali njihove uvrstitve nikakor ne zanimajo.

Tistim, ki poskušajo manipulirati z nogometnimi sodniki za doseganje svojih parcialnih ciljev, ob tem jasno sporočamo, da takšni poskusi v Sloveniji ne bodo naleteli na plodna tla.

Komentarjev 3
  • Katja Lovšar 13:17 13.julij 2011.

    Vladek čiista resnica prihaja iz tvojih ust !! Bravo sodniki ne se dat !!!!

  • Łimma Mate 12:35 13.julij 2011.

    ma če je glup pizda joka se ker ne prizna,d je olimpija najboŁša

  • vladek 11:07 13.julij 2011.

    Par dni nazaj sem napisal da je ta Zlatko,sramota za Maribor.Sedaj pa še pripisujem za celi Slovenski nogomet.