Šport > Nogomet
193 ogledov

Sodniška organizacija podprla sodnika, ki je zaradi Ramadana prekinil tekmo

Bundesliga Ramadan Reševalni pas/Twitter
Prekinitve tekem zaradi osvežitve igralcev, ki se postijo tekom Ramadana, so v nemški Bundesligi dobile tudi uradno podporo Nemške sodniške organizacije.

Nemška sodniška organizacija se je odločila, da podpre vse sodnike nemške Bundeslige, ki se odločijo, da za nekaj časa prekinejo večerne tekme, da lahko nogometaši, ki so zavezani Ramadanu, prekinejo post in si vzamejo čas za osvežitev s pijačo.

Matthias Jollenbeck se je namreč prejšnjo sredo zapisal v zgodovino kot prvi sodnik v dobi Bundeslige, ki je prekinil tekmo, da bi lahko eden izmed igralcev, ki se je držal pravil Ramadana, v miru prekinil svoj post, ki se ga more držati do mraka.

Šlo je za branilca Mainza Mousso Niakhateja, ki je na mah spil vodo iz dveh plastenk, preden se je sodniku Jollenbecku zahvalil s stiskom roke.

Enako odločitev je sprejel tudi sodnik Bastian Dankert, ki je za kratek čas prekinil nedeljsko tekmo med Red Bull Leipzigom in Hoffenheimom, ko je dovolil Mohamedu Siamakanu nekaj trenutkov, da se osveži in odžeja.

Oba sodnika sta se odločila za gesto vredno pohvale, ki pa je sicer ni nikjer v nogometnem pravilniku, tako da so vsi nestrpno pričakovali, kako se bo na vse skupaj odzvala tamkajšnja sodniška organizacija.

"Ne obstajajo nobena splošna navodila v povezavi s to zadevo, toda zagotovo podpiramo naše sodnike, ki dovolijo takšne premore za osvežitev na prošnjo nogometašev, ki se držijo pravil Ramadana," pa je v ponedeljek pogled na celotno situacijo razkril predstavnik za stike z javnostjo Nemške nogometne organizacije Lutz Michael Frohlich.

Do enakega primera je sicer prišlo že lani v angleški Premier ligi, ko je sodnik Graham Scott prekinil tekmo med Leicester Cityjem in Crystal Palacom, da sta lahko Wesley Fofana in Cheikhou Kouyate prekinila svoj post.

Ramadan se je sicer začel na večer 1. aprila in bo trajal vse do noči 1. maja. Muslimani se morajo v tem obdobju postiti v času od zore do mraka. Tekom posta ne smejo zaužiti nobene hrane ali tekočine.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.