Šport > Nogomet
16 ogledov

Soigralci rešili življenje Kolumbijca

Mauricio Molina, nogometaš FC Seoula nezavesten na igrišču Youtube
Tekma med FC Seoulom in Busan I'Parkom bi se skorajda končala tragično za kolumbijskega nogometaša, ki ga je rešilo hitro posredovanje njegovih soigralcev.

Tekma prve korejske lige se je šele dobro začela, pa se je za nogometaša FC Seoula Mauricia Molino že končala, skorajda celo tragično. Po dveh minutah in pol srečanja, je eden od njegovih spogralcev poslal žogo v kazenski prostor, kjer je nanjo čakal 33-letni Kolumbijec. Ta pa ob skoku z glavo niz adel žoge, ampak glavo igralca nasprotne ekipe.

Udarec je spravil Molino v nezavest in tako je negiben obležal na igrišču. Na njegovo srečo so bili njegovi ekipni kolegi prisebni in so hitro ugotovili, da je Kolumbijec v nevarnosti, da pogoltne jezik in se zaduši. Pritekli so do njega in ga obrnili na bok ter mu začeli pomagati, kmalu pa se jim je pridružila tudi zdravniška ekipa. Za sedemkratnega kolumbijskega reprezentanta se je zgodba končala srečno, saj je po posredovanju znova prišel k zavesti in sam odkorakal z igrišča.

Drama se je odvijala pred očmi Molinove žene, ki je bila med prisotnimi na tribuni in je lahko le nemočno opazovala dogedke na zelenici. Kolumbijec je bil po tekmi prepeljan v bolnišnico od koder pa je bil že izpuščen in pravi, da se počuti dobro. Njegova zgodba pa je vsekakor lep prikaz, da morajo biti tudi nogometaši ves čas prisebni in hitro nuditi pomoč, če se pripeti kaj podobnega, saj hitre akcije lahko rešijo življenje. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.