Šport > Nogomet
110 ogledov

Soigralec o Costi: Rad goljufa

diego costa gabriel chelsea arsenal EPA
Branilec Chelseaja je dejal, da se Diego Costa rad poslužuje umazanih trikov, čeprav je v resnici zelo prijazen fant. Brazilec s španskim potnim listom je s strani angleške nogometne zveze obtožen 'nasilnega vedenja'.

Napadalec angleškega prvaka Chelseaja Diego Costa se je znašel na udaru kritik, potem ko je s provokacijami pripomogel k izključitvi Gabriela Pauliste in angleškemu velikanu naredil veliko uslugo na poti do zmage nad mestnim tekmecem Arsenalom.

Prvi zadetek za modre je nato v 53. minuti srečanja zabil Kurt Zouma, končnih 2:0 pa je na začetku sodnikovega podaljška postavil Eden Hazard, potem ko so topničarji od 79. minute dalje igrali z dvema igralcem manj.

Zouma je medijem zaupal, da ga Costa ni presenetil, saj so soigralci njegovih trikov že vajeni. ''Ne, nismo bili presenečeni, ker poznamo Diega. Vsi poznajo Diega. Rad goljufa in tako doseže izključitev nasprotnika. To se je zgodilo med tekmo, drugače pa je zelo prijazen fant. Ponosni smo, da ga imamo, in veseli, da smo dobili tekmo,'' je povedal francoski branilec.

Ta je kasneje na twitterju zapisal, da angleščina ni njegov materin jezik in da je narobe uporabil besedo 'cheat' (goljufanje, goljuf; op. p.).

V postopku FA

Na incident ob koncu prvega polčasa so se sicer odzvali tudi pri angleški nogometni zvezi FA. Costa je obtožen 'nasilnega vedenja', Gabriel 'neprimernega obnašanja', oba kluba pa sta kriva, ker nista znala obrzdati svojega igralca.

"Napadalec Chelseaja je bil v 43. minut tekme vpleten v incident z nogometašem Arsenala Laurentom Koscielnyjem. Pritoži se lahko do jutri, 22. septembra, do 18. ure,'' je v izjavi zapisala FA.

Vse strani imajo pravico na pritožbo, pri Arsenalu so se že pritožili na odločitev v zvezi s svojim branilcem. Najverjetneje se z odločitvijo ne bodo strinjali tudi pri Chelseaju, trener Jose Mourinho je takoj po tekmi sicer izjavil, da je bil Brazilec s španskim potnim listom najkoristnejši igralec tekme.

Medtem so navijači Arsenala na FA naslovili peticijo, da naj sodnik Mike Dean v prihodnje ne sodi več tekem topničarjev. Doslej je bilo zbranih že več kot 65.000 podpisov. Na tekmah, kjer je sodil omenjeni sodnik, je bil Arsenal večinoma neuspešen, nekateri pa ga celo obtožujejo, da je navijač največjega rivala Tottenhama. Trdijo, da se je na enem izmed derbijev severnega Londona veselil zadetka Spursov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.