Šport > Nogomet
13 ogledov

Sojenje Messiju: strokovnjaki menijo, da ni kriv

Messi Barcelona Real Madrid po El Clasicu Clasico žar roštilj Facebook
Davčni strokovnjaki naj bi po poročanju španskih medijev v sojenju Lionelu Messiju na zaslišanju dejali, da Argentinec ni imel osebnega nadzora nad prihodki trženja svoje podobe.

Lionel Messi in njegov oče Jorge sta sodišču v Barceloni septembra predala dokaze v povezavi z obtožnico, ki ju bremeni utaje štirih milijonov evrov davkov med letoma 2007 in 2009. Prihodke trženja podobe nogometaša Barcelone in argentinskega reprezentanta naj bi preusmerjala v davčne oaze po svetu in se tako izognila španski davčni službi.

Dvojec je že od začetka zanikal obstoj prepletene "utajevalne" mreže, trdila sta, da so ju zavedli njuni finančni svetovalci, pripravljena pa sta bila plačati (in sta tudi že) vse dolgove. Messijev oče je zatrdil, da s sodiščem sodelujejo s polno paro.

V Španiji zdaj poročajo, da je sodnik na sredinem zaslišanju strokovnjakov španske davčne službe ("Haciende") dobil informacije, da zvezdnik svetovnega nogometa ni upravljal z denarjem, ki je na njegov račun prihajal s strani sponzorjev.

Štirikratni dobitnik zlate žoge se bo očitno izognil hujši kazni, potem ko je že poravnal pet milijonov evrov dolgav katere je bila všteta tudi "reparacija".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.