Šport > Nogomet
678 ogledov

Šok: Ancelotti ne bi smel sedeti na klopi Reala

carlo ancelotti Epa
Slovitemu italijanskemu strategu je konec preteklega leta potekla licenca za opravljanje trenerske funkcije.

Evropska nogometna zveza je opozorila Carla Ancelottija, da mu je 31. decembra potekla licenca in da ne sme sedeti na klopi madridska Reala, dokler jo z izpitom ne obnovi, poroča Corriere dello Sport.

Na obvestilo evropske se je že odzvala tudi španska nogometna zveza, organizaciji, ki jo vodi Aleksander Čeferin, je poslala sporočilo, v katerem je vljudno poudarila, da je zahteva smešna, saj je Italijan eden najboljših strokovnjakov na svetu, na klubski ravni je kot trener Milana, Chelseaja, PSG-ja, Reala in Bayerna osvojil kar 21 lovorik. Med njimi so tudi trije naslovi evropskega prvaka.

Licenca, ki trenerju omogoča nadaljevanje funkcij, je veljavna tri leta, lahko pa se jo pridobi le na posebnih tečajih, zadnjega so organizirali oktobra lani. Po poročanju spletne strani Realovega največjega rivala Barcelone, Ancelotti meni, da ga o tem niso pravočasno obvestili.

Italijana so s tem močno vznemirili, saj je, kot sam pravi, pred njim ključni del sezone. Tako v španskem prvenstvu kot v ligi prvakov, v kateri se bo v osmini finala meril s PSG-jem.

carlo ancelotti | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.