Šport > Nogomet
67 ogledov

Šok: Cristiano odločen, da leta 2015 zapusti Real

Cristiano Ronaldo Portugalska reprezentanca Obidos priprave EPA
Španski športni dnevnik AS v torek poroča, da je podaljšanje pogodbe Cristiana Ronalda z madridskim Realom ostalo na mrtvi točki. Portugalec, ki je na začetku pravkar končane sezone izrazil svojo "žalost" nad situacijo v Madridu, vse od takrat odlaša pogovore z vodilnimi in vse kaže, da bo leta 2015 klub zapustil zastonj.

"Podaljšanje Cristianove pogodbe je še vedno kamenček v čevlju (predsednika kluba, op. a.) Florentina Péreza," na svoji spletni strani (www.as.com) poroča dnevnik AS. "Čeprav v zadnjih dneh predsednik belih ni skoparil s pohvalami za portugalskega zvezdnika ("Je najboljši nogometaš na svetu in želim ga spremeniti v najbolje plačanega"; "Želimo, da se naš projekt še naprej vrti skupaj z njim"), to ni spremenilo njegove odločitve, da izpolni svojo pogodbo (izteče se leta 2015) in potem zapusti Real Madrid."

Dan po uradnem odhodu Joséja Mourinha k Chelseaju se pozornost preusmerja k drugemu Portugalcu v beli hiši. Cristiano Ronaldo po poročanju dnevnika AS meni, da ga je predsednik v enem tednu pohvalil večkrat kot prej v štirih letih. Ronaldo je prepričan, da so edini razlog junijske volitve, kjer bodo Florentinu Pérezu člani kluba podelili nov štiriletni mandat.

Pérez naj bi sicer v zadnjih tednih večkrat poklical Cristianovega zastopnika Jorgeja Mendesa, da bi "superagentu" predstavil načrte za novo pogodbo, s katero želi portugalskega reprezentanta na Bernabéuu zadržati do leta 2018.

Še vedno pogreša zaščito kluba

"Ena izmed stvari, ki jo Cristiano najbolj pogreša v Madridu, je zaščita kluba pred zunanjimi napadi, ki pod vprašaj postavljajo njegovo profesionalnost," nadaljuje AS. "To se zdi še vedno nerešena stvar, kot denimo prejšnjo nedeljo, ko je José Mourinho za oddajo Punto Pelota dejal, da je bil Cristiano eden od nogometašev, ki si ni želel odigrati zadnjih nekaj tekem (proti Realu Sociedadu in Osasuni) in je hlinil poškodbo."

Pri madridskem dnevniku dodajajo, da čaka Péreza in Real še dolga pot, da bi Ronaldov "no" spremenili v jasen "sí". Portugalec naj bi bil tudi pozoren na to, katere nogometaše bo kupil njegov trenutni klub, glede na to, da sta denimo Neymar (ki je sicer izbral Barcelono) in Gareth Bale nogometaša, ki na zelenici zasedata enak položaj.

Ronalda je zmotilo, so prepričani madridski kolegi, da je, čeprav je zabil kar 201 gol na 199 tekmah za Real, Pérez za Neymarja odkrito ponujal kar 100 milijonov evrov, medtem ko so njegovo lastno prihodnost dolgo, dokler ni izrazil "žalosti" na začetku pravkar končane sezone, postavljali na stranski tir.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.