Šport > Nogomet
89 ogledov

Šok in prvi poraz za Maribor

Sandi Arčon Twitter ND Gorica
Nogometaši Gorice so v 5. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Maribor z 2:1 (1:0).

ovogoričani so še na tretji domači tekmi v tej sezoni zmagali. Po uspehih proti novincema Aluminiju in Radomljam so tokrat odvzeli točke še favoriziranemu Mariboru. Ta v Novi Gorici predvsem v drugem polčasu ni pokazal pričakovanega obraza, borbeni in željni Primorci pa so unovčili svoji priložnosti. To je sicer prvi mariborski poraz v mestu vrtnic po maju 2009. Gorica se je s tretjo zmago vsaj začasno prebila tik pod vrh lestvice, Maribor je s točko manj zaenkrat četrti.

Prvi polčas so dobili Novogoričani, pa čeprav so bili Mariborčani tisti, ki so imeli žogo več v svoji posesti, prav tako pa tudi konkretnejše priložnosti. V šesti minuti je Sunny Omoregie meril čez vrata Gorice, Milivoje Novaković je deset minut pozneje z glavo žogo poslal v naročje Grege Sorčana, v 23. minuti je žogo po poskusu Gregorja Bajdeta goriški vratar odbil v kot, tako kot tudi tisto po poskusu Marwana Kabhe z 20 metrov v 24. minuti.

Pet minut zatem je Bajde z glavo za malenkost zgrešil cilj, v 43. minuti pa je padel edini zadetek v prvem polčasu. Tilen Nagode je z desne strani podal v kazenski prostor, povsem neoviran branilec Maribora, izkušeni Marko Šuler, pa je nespretno posredoval in žogo poslal v lastno mrežo.

Štajerci so izenačili v 56. minuti, ko je Novaković žogo poslal na rob kazenskega prostora, tam je Dare Vršič s peto žogo lepo podaljšal do Bajdeta, ta pa je s približno 20 metrov močno sprožil iz prve in žogo poslal v goriško mrežo.

Enajst minut pozneje pa so Primorci znova povedli. Miha Gregorič je podal z desne strani, Jasmin Handanović je bil malce prekratek in žogo preusmeril do vtekajočega Mirana Burgića, ki je iz bližine brez težav zadel za 2:1. Mariborčani kljub zaostanku niso pokazali veliko, eno redkih priložnosti je ob koncu tekme zapravil nekoliko presenečeni Sintayehu Sallalich z glavo. Podobno je tik pred sodnikovim žvižgom naredil tudi Novaković.

Domžalčani na vrhu lestvice

Domžalčani so kljub še enemu pomembnemu odhodu, med tednom je ekipo zapustil Kenan Horić, namesto njega je prišel izkušeni Denis Halilović, vpisali tretjo zmago, s katero so se ob dveh neodločenih izidih vsaj začasno prebili na vrh prvenstvene lestvice. Koprčani pa so doživeli tretji poraz (vse v gosteh) in ostajajo pri šestih točkah in v spodnjem delu lestvice.

Gostiteli so tekmo odločneje začeli in v prvih 20 minutah nanizali nekaj strelov prek Žana Majerja, Lucasa Maria Horvata, Benjamina Morela in Gabra Dobrovoljca, a ti niso našli poti v mrežo. Koprčani so bili praktično povsem nenevarni, tudi v naslednjem obdobju pa gledalci niso videli posebej razburljivega srečanja.

Obe ekipi sta sicer nekajkrat poskusili s streli od daleč, a so bili ti precej nenatančni. Nekaj več so na terenu poskusili storiti domačini, ki pa nikakor niso našli orožja za preboj koprske obrambe. Šele v 41. minuti je obramba Primorcev pozabila na Zenija Husmanija, ki pa je povsem sam z glavo slabo meril.

Kmalu po začetku drugega polčasa pa so Domžalčani le povedli. Po podaji Alvara Brachija iz kota je Morel z 18 metrov streljal iz prve, žoga je na poti zadela enega od gostujočih branilcev in končala v spodnjem levem kotu vrat Kopra.

V nadaljevanju je bila igra bolj živahna, več se je dogajalo na obeh straneh. V 50. minuti je Antonio Mance s sedmih metrov meril malce premalo natančno, osem minut zatem je na drugi strani Gregor Sikošek močno streljal po tleh, izkazal se je Adnan Golubović. V 63. minuti so gosti zahtevali najstrožjo kazen, potem ko je Ruben Belima v dvoboju z Miho Blažičem padel v kazenskem prostoru, a se sodniki niso odločili za strel z bele točke.

Tri minute pozneje je Joel Valencia znova namučil domžalskega vratarja, na drugi strani pa je v 71. minuti Majer žogo poslal malo čez gol. Nekaj trenutkov zatem je Horvat po podaji Brachija iz bližine zatresel prečko, v 78. minuti pa je David Adam posredoval po Mancejevem poskusu iz kazenskega prostora.

V 84. minuti je Matic Črnic z roba kazenskega prostora zadel le zunanji del mreže, natančnejši pa je bil Mance v 88. minuti, ko je po dolgi podaji Slobodan Vuk lepo prodrl v kazenski prostor in podal pred gol, kjer je Mance z glavo odločil zmagovalca.

Prva liga TS, 5. kolo:

Celje : Kalcer Radomlje  0:0

Gorica : Maribor  2:1 (1:0)
Šuler 42./ag, Burgič 67.; Bajde 56.

Domžale : Luka Koper  2:0 (0:0)
Morel 47., Mance 88.

Nedelja:
Aluminij - Krško
Olimpija - Rudar

Lestvica:
1. Domžale 11
2. Olimpija 10 (-1)
3. Gorica 9
4. Maribor 8
5. Celje 7
6. Luka Koper 6
7. Krško 5 (-1)
8. Rudar 4 (-1)
9. Kalcer Radomlje 2
10. Aluminij 1 (-1)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.