Šport > Nogomet
1203 ogledov

Šok pri Olimpiji: Henriques že bivši, prihaja nogometna legenda?

João Henriques Lille Olimpija Ljubljana UECL Profimedia
Slovenski nogometni prvak Olimpija iz Ljubljane je na svoji spletni strani sporočil, da Portugalec Joao Henriques tudi uradno ni več trener zeleno-belih.

Kot so zapisali pri Olimpiji, je 50-letni Portugalec klub prevzel 1. junija in jih kasneje vodil na 21 uradnih tekmah. Zbral je devet zmag, štiri remije in osem porazov. Moštvo Olimpije je v času njegovega vodstva doseglo zgodovinski uspeh s prebojem v konferenčno ligo.

"Kljub vsem skupnim dosežkom sta se Joao Henriques in vodstvo NK Olimpija Ljubljana odločila, da se sporazumno razideta. Ob glavnem trenerju klub zapuščata še pomočnika Mauro Moderno in Jose Serrao. Henriquesu, Modernu in Serrau se iskreno zahvaljujemo za celoten doprinos v času vodenja Olimpije. Hvala vsem za nepozabno evropsko popotovanje in srečno v prihodnje!" so dodali pri Olimpiji. Zamenjava trenerja pri Olimpiji sicer ni presenečenje, glede na to, da so je o njegovi zamenjavi v medijih ugibalo cel pretekli teden.

Pri slednji so za ponedeljek ob 11. uri sklicali izredno novinarsko konferenco, na kateri bodo znane podrobnosti novih kadrovskih premikov v klubu. Kandidat za novega stratega ljubljanske zasedbe je po poročanju Nogomanie tudi nekdanji nemški reprezentančni napadalec Miroslav Klose, ki je v karieri igral za Homburg, Kaiserslautern, Werder Bremen, Bayern München in Lazio.

Zdaj 45-letni Klose je trenerski posel začel po igralski upokojitvi leta 2016, nato pa deloval kot pomočnik pri nemški reprezentanci in münchenskem Bayernu, nato je vodil njegovo ekipo do 17 let, nazadnje pa avstrijskega prvoligaša Rheindorf Altach. Dobrega pol leta pa je brez službe.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Avatar Zoran
    StarMačk 19:37 13.oktober 2023.

    Zame ta zamenjava ni noben šok, saj sem že ko ga je butasta švabska škrtica pripeljal v Olimpijo napovedal, da ne bo zdržal več kot 3 mesece, ker po sposobnostih ni niti senca od Riere. In tako jih je škrti ...prikaži več pametnjakovič Delius sedaj kar 2x fino dobil po pi..., odškodnino za Riero je pokasiral nekdo drug, Olimpija pa vseeno spet išče novega trenerja, ki ga bo plačala iz tega kar ima namesto, da bi prej blagajno oplemenitili vsaj za 600 jurjev!

  • Avatar Uroš Fric
    uros8 15:59 13.oktober 2023.

    Če ni bilo denarja za Alberta Riero, naj "strokovno vodstvo" NK Olimpija išče kakšnega cenejšega trenerja.