Šport > Nogomet
78330 ogledov

Tragedija pri sosedih: sloviti nogometaš stopil pred vlak

Gerhard Rodax Profimedia
V tragičnih okoliščinah je umrl nekdanji avstrijski reprezentant in strelec zadetka na SP 1990.

Našo severno sosedo je pretresla novica o smrti 57-letnega slovitega nogometnega napadalca Gerharda Rodaxa. Nekdanjega avstrijskega reprezentanta, ki je v karieri igral tudi za Atletico Madrid, je do smrti povozil vlak.

Podrobne okoliščine njegove smrti za zdaj še niso znane, neuradno pa se govori, da naj bi Rodax storil samomor.

Nekdanji nogometni napadalec se je smrtno ponesrečil v Traiskirchenu, približno 20 km južno od Dunaja. Pokojnik, ki je bil po navedbah virov hudo bolan, naj bi z avtomobilom zapeljal na tire, nato pa izstopil iz vozila.

Po poročanju avstrijskega portala Krone.at strojevodja ni imel dovolj časa za zaviranje, vlak pa je končno obstal šele 400 metrov stran od kraja nesreče.

Rodax je bil nogometna zvezda 80. in 90. let prejšnjega stoletja. Večji del kariere je igral za moštvo Admira Wacker, kjer je leta 1990 osvojil priznanje za najboljšega strelca avstrijske Bundeslige. To mu je tlakovalo pot v špansko La Ligo, kjer pa se je v dresu Atlética obdržal le eno sezono, preden se je vrnil v domovino in se pridružil dunajskemu Rapidu, kjer je leta 1993 pri samo 28 letih končal svojo kariero. V sezoni 1995/1996 se je za kratek čas vrnil na zelenice v dresu Admire.

Vrhunec njegove reprezentančne kariere, v kateri je zbral 20 nastopov, je bil zadetek za zmago nad ZDA (2:1) na tekmi svetovnega prvenstva 1990.

Gerhard Rodax | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 3
  • dusan72 11:18 18.november 2022.

    Vsaka smrt je tragična, samo ponavadi pred vlak ne stopiš "slučajno in nerazjasnjeno" Ali te kdo porine ali pa se sam odločiš za to.