Šport > Nogomet
16633 ogledov

Norišnica v ligi prvakov: razveljavil gol in dosodil enajstmetrovko nasprotniku

Anthony Taylor Profimedia
Medtem ko so nogometaši in navijači Porta slavili zadetek, je glavni sodnik spremenil svojo odločitev in dosodil najstrožjo kazen za Bayer Leverkusen.

Zaključek prvega polčasa tekme 3. kroga lige prvakov med Portom in Bayerjem iz Leverkusna ni bil za tiste s slabim srcem. Priča smo bili namreč pravi komediji zmešnjav in preobratov, ki so vodili navijače obeh ekip od ekstaze do obupa.

Začelo se je, ko je v 42. minuti Mehdi Taremi dosegel zadetek za Porto ter tako poskrbel za pravo erupcijo domačih navijačev na stadionu Dragao, a njihovo slavje ni dolgo trajalo.

Anthony Taylor | Avtor: Profimedia Profimedia

Glavni sodnik tekme Anthony Taylor je namreč zadetek Porta razveljavil ter dosodil enajstmetrovko za Bayer. Porto je namreč prišel do zadetka po protinapadu, potem ko je eden izmed domačih branilcev v kazenskem prostoru igral z roko.

Taylor igranja z roko ni opazil in je tako pustil igro teči dalje, čez nekaj trenutkov pa je Taremi dosegel zadetek. Toda oglasil se je VAR, ki je poklical angleškega sodnika na ogled posnetka. Taylor nato na začudenje domačih navijačev, ki sprva niso vedeli, kaj se dogaja, ni le razveljavil njihovega zadetka, temveč je tudi dosodil najstrožjo kazen za nasprotnike.

Tu pa še ni bilo konec preobratov in zmešnjav, saj si je žogo na belo točko namestil najboljši igralec in strelec gostov Patrick Schick, ki podobnih daril po navadi ne zapravlja. Toda tokrat je njegovo namero prebral domači vratar Diogo Costa, ki je zaustavil Čehov strel in poskrbel, da se je po infarktnem zaključku prvi polčas končal z rezultatom 0:0.

Zanimivo je, da zadetek Taremija sploh ni bil prvi s precejšnjo zamudo razveljavljen zadetek, saj je že v tretji minuti za Bayer zadel Callum Hudson-Odoi, a je bil njegov zadetek razveljavljen zaradi prekrška pred tem na sredini igrišča.

Tekma se je na koncu končala z zmago Porta z 2:0, potem ko sta po asistencah Mehdija Taremija zadela Zaidu (69. minuta) in Galeno (87. minuta).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice