Šport > Nogomet
49 ogledov

Šok za Barço: o odhodu "resno razmišlja" še Puyol

Valdes Puyol Iniesta Barcelona trening rojstni dan Facebook Facebook
Ob vseh napetostih v taboru večnih rivalov se nekaj čudnega dogaja tudi pri Barceloni. Katalonski športni dnevnik Sport v torek poroča, da je poleg vratarja Víctorja Valdésa, ki je že pred meseci zavrnil pogovore o podaljšanju pogodbe, zdaj vprašljiva tudi prihodnost ikone kluba, branilca Carlesa Puyola.

"Že dolgo časa nista govorila. Preveč časa. Navijači Barcelone tega ne razumejo. Najprej zato, ker sta posameznika z največjo avtoriteto v slačilnici. Sta kapetana ekipe. Sta nogometaša z najdaljšim stažem. Sta referenci znotraj in zunaj igrišča. In sta izginila," s svojim prispevkom začenjajo na spletni strani barcelonskega športnega dnevnika Sport.

Tudi Barcelono ob koncu sezone, če parafraziramo besede branilca Gerarda Piqéja, čaka sprejemanje prenekaterih pomembnih odločitev, ko gre za načrtovanje prihodnosti. In če se pri večnih rivalih Realu Madridu govori večinoma le o prihodnosti trenerja Joséja Mourinha, bo v Kataloniji prav trener Tito Vilanova tisti, ki bo moral s športnim direktorjem Andonijem Zubizarreto sprejeti nekaj težkih odločitev.

Nekaj premikov se je že zgodilo - prve spremembe bo Vilanova namreč povlekel v strokovnem štabu, kjer se lepemu številu strokovnjakov za fizično pripravo kmalu izteče pogodba, zato jih bodo pri Barceloni nadomestili s svežimi obrazi. Pozornost se zdaj obrača proti Carlesu Puyolu in Víctorju Valdésu, dvema veteranoma v klubu, katerih prihodnost na Camp Nouu je vse prej kot jasna, poroča Sport.

Tri opice na Twitterju

"Odločila so se zapreti sama vase in v svoj najbližji krog brez pojasnil. Niti športnih niti osebnih," pišejo Katalonci. Puyol je v javnosti nazadnje govoril 19. februarja, dan pred tekmo z AC Milanom v Ligi prvakov (0:2), na izjemnem povratnem obračunu (4:0) pa nato ni sodeloval, saj ga je Vilanova pustil na klopi.

Xavi Valdes Puyol superpokal pokal trofeja Barcelona Sporting Gijon Liga BBVA Šp | Avtor: EPA EPA
Puyol se je nato povsem na lastno pest (brez opozorila) odločil za artroskopijo kolena, zaradi katere v letošnji sezoni verjetno ne bo odigral niti minute več. Tudi po operaciji se legendarni kapetan ni oglasil, če seveda ne štejemo enigmatičnih sporočil na Twitterju, kjer je enkrat objavil fotografijo treh opic in pripisal: "Videti, slišati in biti tiho ... Čas bo vse postavil na svoje mesto."

O čudnem obnašanju govorijo tudi njegovi najbližji, ki pogosto omenjajo njegovo "izginjanje". Puyol se je povsem zaprl vase in se z manekenko Vanesso Lorenzo le redko pojavlja v javnosti. Njegovo obnašanje si mnogi razlagajo kot veliko nezadovoljstvo nad nečim, kar se je zgodilo v klubu.

"Resno razmišlja o odhodu"

Puyol se je z direktorjem kluba, Ramonom Pontom, v nedeljo sicer udeležil spominske slovesnosti ob obletnici smrti nekdanjega nogometaša in dobrega prijatelja Mikija Roqueja, ki so mu v mestu Tremp postavili spominsko ploščo.

"Zadnje govorice kažejo na to, da Puyol, ki je 22. januarja podaljšal pogodbo do junija 2016, resno razmišlja o odhodu iz Barçe ob koncu sezone. Razmišlja, da vodilni v klubu z njim niso ravnali tako, kot bi si zaslužil, zaradi truda, ki ga je vedno znova vložil v to, da bi se čimprej vrnil po številnih poškodbah. Meni, da ni bilo pravično, da je bil proti Milanu menjava," dodajajo pri Sportu.

Pri Valdésu so stvari vsaj malce bolj jasne, potem ko je njegov oče in uradni zastopnik na začetku novega leta razkril, da njegov sin ne želi podaljšati pogodbe, ki se mu izteče junija naslednje leto, vratar pa je na januarski novinarski konferenci (od takrat ni več spregovoril) razkril, da si želi "preizkusiti tudi v drugih kulturah".

Tudi Valdés od tedaj uporablja le še komuniciranje prek socialnih omrežij, a komentira zgolj dogajanje na tekmah. "Valdés hoče oditi. Tako kot Puyol. Zakaj? Kaj se dogaja s kapetani?" so se za konec še vprašali pri Sportu. Še ena nerešena uganka je francoski branilec Éric Abidal, ki po fenomenalnem povratku po presaditvi jeter še vedno čaka na ponudbo za podaljšanje pogodbe, a je po zadnjih poročanjih iz Katalonije verjetno ne bo dočakal.

Puyol opica opice Twitter | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.