Šport > Nogomet
18 ogledov

Šok za Norvežane: cesta v kazenskem prostoru

NY Krohnborg Bergen Norveška nogometno igrišče cesta Reševalni pas/Twitter
Člani norveškega nižjeligaša Ny Krohnborg so bili, milo rečeno, presenečeni, ko so se tik pred začetkom sezone vrnili na domače igrišče. Mestni svet se je namreč odločil, da bo nov krak ceste speljal kar čez del zelenice pri enem izmed obeh kazenskih prostorov, brez da bi svoje načrte sporočil klubu.

Sporna asfaltirana pot bo služila za dostavo do nove psihiatrične bolnišnice, ki so jo zgradili na ozemlju univerze Helse Bergen, takoj poleg zelenice, ki jo uporablja Ny Krohnborg. Z ovinkom nove ceste so gradbinci kar pošteno "zavili" na igrišče in zasedli velik del kazenskega prostora.

"Bili smo precej šokirani, ko smo odkrili, da cesta zavije na igrišče. Začetek sezone je pred vrati, ampak nihče nas ni obvestil. Počutimo se, kot da bi nas povozili," je za BA povedal predsednik kluba Radney Thomsen.

"Preprosto strašljivo je, da niso sporočili nobenemu od številnih klubov, ki uporabljajo to igrišče. 'Pozabili' so dati obvestilo že drugič v zadnjih treh letih. To ni dovolj dobro."

Mislil je, da so se strinjali

Jezen je bil tudi direktor lokalnega športnega odbora, Roar Andersen, ki se je čudil nad odločitvijo mestnega sveta.

"Kako lahko naredijo takšne načrte, brez da bi nas obvestili? Veliko ekip je, ki imajo tukaj tekme. Mislil sem, da smo se vsi strinjali, da cesta ne bi smela imeti takšne oblike," se je čudil Andersen.

Komentarjev 3
  • Pepe007 20:06 22.april 2013.

    Meni se zdi, da to bolj kaže, da nesposobni arhitekti in lokalni politiki živijo tudi tam...

  • Lavdan 19:41 22.april 2013.

    "Brez da bi"ssNE DA BI

  • 4d5eccf93739c6305aaf8969a682cc57e1fd7395 16:14 22.april 2013.

    Na Norveškem imajo bolnišnice prednost pred nogometom ... za razliko od balkana ...