Šport > Nogomet
935 ogledov

Šok za osemkratne evropske prvakinje, niso prišle iz skupine

nemška ženska reprezentanca Profimedia
Kolumbijke in Maročanke zadnje udeleženke osmine finala na SP.

Na svetovnem prvenstvu nogometašic, ki poteka na Novi Zelandiji in v Avstraliji so znane vse udeleženke osmine finala. Izločilne boje sta si v skupini H zagotovili še Kolumbija in Maroko. Sledni je v Perthu v 3. krogu ugnal Kolumbijo z 1:0, na drugi tekmi sta se z 1:1 razšli Južna Koreja in Nemčija, ki je prvič na SP izpadla v skupinskem delu.

Nemke, osemkratne evropske prvakinje, so prvi šok na tem SP doživele prejšnjo nedeljo, ko so v Sydneyju proti Kolumbiji, ta je tedaj zmagala drugič na tem SP, izgubile z 1:2.

Tako so se Nemke pred tretjim krogom v Brisbanu znašle na drugem mestu, prav tako tri točke pa je po dveh tekmah zbral tretji Maroko, ki ga je nemška zasedba uvodoma nadigrala s 6:0. Da bo mera polna, so v tretjem krogu proti dvakratnim svetovnim prvakinjam (2003, 2007) in podprvakinjam leta 1995 že v šesti minuti povedle Korejke, uspešna je bila Sohyun Cho.

Proti ekipi, ki je v prvih dveh krogih doživela dva poraza, je v 42. minuti izenačila Alexandra Popp. V 60. minuti so Nemke zadele prečko, dve minuti prej je sodnica razveljavila njihov zadetek zaradi prepovedanega položaja. Tudi v nadaljevanju drugega dela so Nemke napadale z vseh položajev, vendar so bile neuspešne, kot tudi tekmice iz protinapadov, čeprav je podaljšek sodnice trajal četrt ure.

Maroko je na drugi tekmi v Perthu v vodstvo prišel v četrti minuti sodniškega dodatku po dosojeni enajstmetrovki. Strel z bele pike je kolumbijska vratarka Catalina Perez obranila, napako maroške kapetanke Ghizlane Chebbak pa je popravila Anissa Lahmari in odbito žogo spravila v mrežo.

Anissa Lahmari | Avtor: Profimedia Profimedia

Prvi tekmi osmine finala bosta na sporedu v soboto, ko se bosta ob 7. uri po slovenskem času v Aucklandu pomerili Švica in Španija, ob 10. bo v Wellingtonu še dvoboj med Japonsko in Norveško.

Preostali pari so Nizozemska - Južna Afrika, Švedska - ZDA, Anglija - Nigerija, Avstralija - Danska ter Kolumbija - Jamajka in Francija - Maroko.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.