Šport > Nogomet
13 ogledov

Šokanten poraz Barçe, zmaga Chelseaja

Brown Messi Barcelona Celtic Liga prvakov
1/43
EPA
Največje presenečenje 4. kola lige prvakov skupin od E do H je bila zmaga Celtica, ki je Barceloni prizadejal prvi poraz v letošnji sezoni. Chelsea je na obračunu s Šahtarjem dvakrat povedel, vendar so Ukrajinci uspeli izenačiti. Aktualnim prvakom je v sodnikovem podaljšku zmago priigral Moses.

Londonski Chelsea je tekmo na Stamford Bridgu začel brez Johna Terryja, ki se je po odsluženi kazni štirih tekem sicer že vrnil v ekipo. Domači vratar Peter Cech je moral prvič posredovati v 3. minuti, a strel Rakitskiyja ni bil pretirano nevaren. Gostujoči čuvaj mreže je bil prvič na delu v peti minuti, le nekaj trenutkov kasneje pa je že moral žogo pobrati iz svoje mreže. Nespretno potezo vratarja Pjatova je v 6. minuti kaznoval Fernando Torres, ki je zadel za vodstvo Chelseaja. Španec bi lahko na 2:0 povišal že v naslednjem napadu, zamujeno priložnost pa so kaznovali nogometaši Šahtarja. V kazenski prostor modrih je odtekel Fernandinho, ki je podal do Williana, ta pa je z neposredne bližine matiral Cecha. Vratar Chelseaja je nato ubranil še strel Fernandinha, medtem ko je Torres uspel nastreljati le stransko mrežo. V prvih dvajsetih minutah je bil Šahtar boljši nasprotnik, Chelsea pa je pretil iz protinapada.

chelsea fernando torres | Avtor: EPA EPA
Nato se je na igrišču vzpostavilo ravnotežje. Za Šahtar je poskušal Teixeira, v 40. minuti pa so bli ponovno na delu modri. Žogo je prestregel Cahill, v hitrem protinapadu je Hazard našel Torresa, iz velike razdalje pa je vratarja Pyatova, ki je stekel na žogo, premagal Oscar. Nespretnost z glavo David Luiza, ki je v 45. minuti na robu svojega kazenskega prostora žogo podal nogometašem Šahtarja, se je iztekla brez posledic, Chelseaju pa se je kljub za odtenek slabši predstavi na odmor odpravil z golom prednosti.

Chelsea je takoj na začetku drugega polčasa še drugič na tekmi zapravil prednost gola. Za Londončane je bil ponovno usoden Willain. Modri so potrebovali kar deset minut, da so spet našli igro. John Terry se je medtem s kolesom vozil po tunelu, ki vodi v slačilnice. V 67. minuti je Pjatova premagal Mikel, vendar je sodnik zaradi prepovedanega položaja gol razveljavil. Nekaj minut kasneje je v kazenskem prostoru po prekršku Srne padel Hazard, a brez uspeha za domače. Modri so enajstmetrovko zahtevali še po prekršku nad Oscarjem, a so iztržili le kot. Po podaji je mimo vrat streljal Mikel. Chelsea je močno pritiskal in si priigral še en kot, a zaman. Ko je že kazalo, da je vsega konec, pa je domače navijače razveselil Moses, ki je po podaji s kota z glavo še tretjič premagal Pjatova. Težko prigarana zmaga za Chelsea.

Celtic šokiral Barcelono

lionel messi barcelona celtic | Avtor: EPA EPA
Barcelona je gostovala pri škotskem Celticu, ki se je v tekmo podal kot drugouvrščena ekipa skupine G. Bolj udarno so začeli Katalonci, prosti strel pred vrati Barcelone pa si je v 5. minuti po prekršku Mascherana priigral Samaras. Tri minute kasneje je na svoj račun prišel Lionel Messi, ki je kombiniral z Albo, nato pa z roba kazenskega prostora meril previsoko. Škoti so se takoj pokazali kot enakovreden nasprotnik. V 12. minuti je v kazenskem prostoru domačih padel Sanchez, vendar se sodnik ni odločil za belo točko. Domači stadion je eksplodiral v 21. minuti, ko je Valdésa z glavo premagal Wanyama. Šokantno vodstvo bi deteljice kmalu nadgradile v 27. minuti, za Špance pa je poskušal Messi, ki je zatresel prečko. Barcelona je v nadaljevanju dominirala na igrišču, a izenačujočega zadetka ni in ni bilo.

Barcelona je drugi polčas začela tako, kot je končala prvega: z žogo v nogah. V prvih petih minutah je dvakrat sprožil Alves, a malo dela za Forstersa. Katalonci so povsem prevladovali, vendar niso našli poti v gol. Blestel je domači vratar, ki je v 61. minuti z dvojno obrambo Alexisu Celtic obdržal v vodstvu. Sedem minut kasneje bi si drugi rumeni karton na tekmi lahko priigral Song, sodnik pa je dosodil prosti strel v korist domačih. Katalonce je še naprej v obup spravljal Forsters, ki mu ni bil kos niti Lionel Messi. Argentinca je v 70. minuti na cedilu pustila vedno zanesljiva levica. Celtic Park je eksplodiral v 83. minuti, ko je po napaki Xavija prodrl Anthony Watt in povišal na 2:0. V prvi minuti sodnikovega podaljška je po strelu Ville spet mojstrsko posredoval Forsters, odbito žogo pa je v prazno mrežo poslal Messi in Kataloncem vlil kanček upanja. Pred drugim sodniškim žvižgom je prekršek zahteval še Pedro, a časa za izenačenje ni več bilo.

Juve gladko, brez skoka po lestvici

arturo vidal juventus | Avtor: EPA EPA
Juventus ni imel veliko dela z danskim Nordsjaellanom. Za domače je najprej zadel Marchisio, še pred polčasom pa je prednost stare dame znašala visokih 3:0. V drugem polčasu se je igra umirila, za aktualne italijanske prvake pa je zadel še Quagliarella in postavil končnih 4:0. Juve kljub trem novim točkam ostaja na tretjem mestu skupine E, saj si prvo delita Chelsea in Šahtar.

Bayern prerešetal mrežo Francozov

Nogometno lekcijo je pred domačimi navijači uprizoril Bayern München. Bavarci so goste iz Francije nadigrali kar s 6:1, častni zadetek za Lille pa je prispeval Kalou. Pri Nemcih so zadeli Schweinsteiger, Robben, Kroos in Pizarro. Slednji je v dobre pol ure igre zadel kar trikrat. Na vrhu skupine F sta po novem Bayern in Valencia. Španski prvoligaš je doma s 4:2 premagal BATE Borisov.

Ferguson se je tresel do 81. minute

Rdeči vragi so zaostajali večino tekme proti Bragi, ki jo je v začetku drugega polčasa v vodstvo popeljal Alan. V 81. minuti je za United zadel Robin van Persie, ki se v Manchestru očitno zares dobro počuti, z bele točke je kmalu povišal Rooney, za kočnih 3:1 pa je zadel Hernandez.

Liga prvakov, 4. kolo:

Skupina E

Juventus : FC Nordsjaelland 4:0 (3:0)
Marchisio (6), Vidal (23), Giovinco (37), Quagliarella (75)

Chelsea : Šahtar Doneck 3:2 (2:1)
Torres (6), Oscar (40), Moses (90); Willian (9, 47)

Prvi postavi

Chelsea: Čech; Ivanović, David Luiz, Cahill, Bertrand; Ramires, Oscar, Mikel; Hazard, Torres, Juan Mata.

Šahtar: Pjatov; Raţ, Rakitskij, Hübschman, Kucher; Fernandinho, Willian, Srna, Alex Teixeira, Luiz Adriano; Mkhitaryan.

Sodnik: Carlos Velasco Carballo (Španija).

Lestvica: 1. Šahtar 7 točk, 2. Chelsea 7, 3. Juventus 6, 4. Nordsjaelland 1.

Skupina F

Bayern München : Lille 6:1 (5:0)
Schweinsteiger (5),  Pizarro (18, 28, 33), Robben (23), Kroos (66); Kalou (58)

Valencia : BATE Borisov 4:2 (2:0)
Jonas (26), Soldado (29/11m), Feghouli (51, 86); Bressam (53), Mozolevski (83)

Lestvica: 1. Valencia 9 točk, 2. Bayern 9, 3. BATE 6, 4. Lille 0.

Skupina G

Benfica : Spartak Moskva 2:0 (0:0)
Cardozo (55, 69)

Celtic : Barcelona 2:1 (1:0)
Wanyama (21), Watt (83); Messi (90)

Prvi postavi

Celtic: Forster; Lustig, Wilson, Ambrose, Matthews; Commons, Wanyama, Ledley, Mulgrew, Samaras; Miku.

Barcelona: Valdés; Alves, Bartra, Mascherano, Alba; Song, Xavi, Iniesta; Messi, Alexis, Pedro.

Sodnik: Bjorn Kuipers (Nizozemska).

Lestvica: 1. Barcelona 9 točk, 2. Celtic 7, 3. Benfica 4, 4. Spartak 3

Skupina H

Braga : Manchester United 1:3 (0:0)
Alan (49/11m); Persie (81), Rooney (85/11m), Hernandez (90)

CFR Cluj : Galatasaray 1:3 (0:1)
Sougou (53); Yilmaz (18, 61, 74)

Lestvica: 1. Manchester United 12 točk, 2. Cluj 4, 3. Galatasaray 4, 4. Braga 3

Šokanten poraz Barçe, remi Chelseaja
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.