Šport > Nogomet
60 ogledov

Šokantno: z bombo nad avtobus Borussie

avtobus Borussia Dortmund eksplozija EPA
V bližini stadiona dortmundske Borussie je odjeknila eksplozija. Poškodovan je en nogometaš, tekmo so prestavili.

Nogometaši Borussie Dortmund so se v poznih popoldanskih s klubskim avtobusom odpravljali na tekmo četrtfinala Lige prvakov, njihov gost je AS Monaco. Toda krajša vožnja se ni končala po predvidevanjih.

Policija je potrdila, da eksplodirala eksplozivna naprava, vržena na avtobus nemške ekipe. Bild je poročal, da so v Dortmundu v krajšem časovnem razmaku odjeknile tri eksplozije, vključno s tisto ob avtobusu Borussie.

Eden od nogometašev, nemški mediji trdijo, da gre za katalonskega branilca Marca Bartro, je bil v napadu poškodovan in kasneje prepeljan v bolnišnico. Utrpel je površinske poškodbe roke.

Ob eksploziji so vetrobranska stekla na prevoznem sredstvu nemškega kluba popokala, je še sporočila policija, ki je vse, ki so bili na stadionu ali v okolici obvestila, da so tam okrepljene varnostne sile. 

UEFA je iz varnostnih razlogov in zaradi okrnjene priprave Nemcev na srečanje prestavila tekmo. Namesto v torek zvečer bo odigrana v sredo ob 18.45.

Policija, ki je hitro zaprla širše območje področja, kjer so odjeknile eksplozije in ga podrobno pregledala z dronom, je takoj pozvala ljudi, naj ne širijo govoric in špekulacij ter ohranijo mirno kri, saj so razlogi za eksplozije zaenkrat neznani.

Uradno je potrdila tudi, da so bila poškodovana stekla na avtobusu ter da so ranjenega nogometaša prepeljali v bolnišnico. Tudi navijači iz varnostnih razlogov takoj po odpovedi tekme niso smeli zapustiti stadiona, ampak šele dobre pol ure kasneje.

 
Komentarjev 1