Šport > Nogomet
15 ogledov

Šokota je zmaj, trener naj bi bil Kosič!

Pri Olimpiji skrivajo, a se že govori na vsakem koraku: Kosič se vrača. (Foto: F Žurnal24 main
Pri Olimpiji so na zadnji dan prestopnega roka podpisali s Tomislavom Šokoto. V torek pa naj bi za novega trenerja imenovali Dušana Kosiča. Maribor okrepil Željko Filipović.
Prestopni rok za NK Maribor je končan. Nihče v zadnjih urah ni zapustil kluba, okrepila pa se je konkurenca v zvezni vrsti. Zadnji novinec v Ljudskem vrtu je Željko Filipović (21 let, 194 cm, 85 kg), dosedanji član Luke Koper, ki je pred tem v Prvi ligi igral tudi za Olimpijo in Domžale. Podpisal je triletno pogodbo. Filipović si je izbral majico s številko 5, v prvi izjavi kot član osemkratnega državnega prvaka je dejal: "Zgodilo se je na hitro, sem pa zelo vesel, da sem prišel v pravi klub, ki ima prihodnost in računa name."

Slovenski nogometni prvoligaš Olimpija Ljubljana je dobil novo okrepitev. Do konca sezone je zvestobo zeleno-belim, ki so trenutno celo na zadnjem mestu prvenstvene lestvice, obljubil hrvaški napadalec Tomislav Šokota, so potrdili iz kluba. Triintridesetletni Šokota, ki je imel v zadnjih letih veliko težav s poškodbami, ima za seboj kar bogato kariero. To je začel pri zagrebškem Dinamu, nadaljeval pri Benfici, nato v Portu, sledila je vrnitev v Dinamo, nazadnje pa je bil član Lokerena.

Z Olimpijo sta bili v zadnjih dneh povezani tudi imeni Etiena Velikonje in Daliborja Radujka, a bržčas vsaj prvega zagotovo ne bo v ljubljanskem dresu. Etiena si želi tudi Maribor, govorilo se je celo o Anderlechtu.

Olimpija naj bi na sredini novinarski konferenci predvidoma predstavila tudi novega trenerja. Safeta Hadžića bosta po neuradnih podatkih v tandemu nasledila Dušan Kosič in Aleš Čeh. Oba sta bila nekoč uspešna Olimpijina igralca. Za zdaj nihče od omenjenih tega noče potrditi oziroma komentirati. Kosič trenutno dela kot trener novomeške Krke. Pred mesecem in pol je v intervjuju za Žurnal24 dejal, da pričakuje, da se bo Olimpija letos borila za sam vrh Prve Lige. Za zdaj je povsem na dnu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.