Šport > Nogomet
13 ogledov

Šokota prva lastovka

Tomo Šokota, ki je na 19 tekmah v Prvi ligi dosegel sedem golov, zapušča Olimpij Žurnal24 main
Prestopni rok. Odhod hrvaškega veterana Tomislava Šokote iz Olimpije je prvo dejanje zanimivega poletja. Precej zanimanja vlada za Aljaža Struno iz Kopra in Gorana Galešića iz Nove Gorice.

V naslednjih dveh tednih bosta padli odločitvi glede državnega in pokalnega naslova v Sloveniji, klubi pa že nekaj časa sestavljajo mozaik za prihodnjo sezono. Prvo potezo bo potegnila Olimpija, ki bo prekinila sodelovanje s hrvaškim napadalcem Tomislavom Šokoto. Ta je torej prva lastovka, znanilka prestopnega roka.

Nogometni klub CM Celje in Rok Štraus sta sporazumno prekinila pogodbo, so zapisali na spletni strani celjskega kluba. Štraus je imel sicer veljavno pogodbo do 30. junija 2012. Štiriindvajsetletni vezist je v dresu CM Celja odigral 86 tekem. V statistiko je vpisal osem zadetkov, na igrišču pa prebil 5347 minut. V mestu ob Savinji je preživel štiri sezone. (STA)

Odhaja brez zamer
Zmaji se s 34-letnim Zagrebčanom razhajajo v prijateljskem duhu. Šokota v tej sezoni zaradi poškodbe ne bi več igral, zato se je z Olimpijo razšel kar takoj. Športni direktor zeleno-belih Mile Ačimović že nekaj časa napoveduje okrepitve prav v konici napada, najverjetnejši pa je prihod nogometaša Nafte Vedrana Vinka. Ni skrivnost, da je nekdanjemu slovenskemu reprezentantu v oko padel tudi goriški Brazilec Franklin Vicente, za katerega pa v slovenskem Las Vegasu zahtevajo kar zajeten kupček denarja.

Struna v Italijo
Prodajali bodo tudi pri Kopru, največ zanimanja pa vzbuja mladi slovenski reprezentant Aljaž Struna. Za bočnega branilca, ki v zadnjih tednih zelo dobro igra v osrčju zvezne vrste, se že nekaj časa ogrevajo v Italiji, predvsem pri Napoliju, njegov zastopnik Amir Ružnić pa pravi: “Z Napolijem nisem imel stikov, se pa za Struno zanimajo številni italijanski drugoligaši in kar nekaj klubov s spodnjega dela lestvice v Serie A.”  Precej oglednikov privabljajo tudi tekme Gorice, največ pa jih povprašuje po Goranu Galešiću. Nekdanji kapetan mlade reprezentance Bosne in Hercegovine je bil pred časom že blizu odhoda v Italijo, kamor ga je vabila Genoa.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.