Šport > Nogomet
9 ogledov

Solbakken: "Köln z veliko potenciala!"

Bo Solbakken bolj Soldo ali bolj Schaefer? Takole je segel v roko športnemu dire Žurnal24 main
Norvežan Stale Solbakken je v torek podpisal pogodbo z nemškim prvoligašem Kölnom. Klub, za katerega igrata slovenska reprezentanta Mišo Brečko in Milivoje Novakovič, ima tako (spet) novega trenerja.
Köln je tradicionalen klub z velikim potencialom. Že se veselim zelo izenačene lige in velikega števila gledalcev.
Stale Solbakken

Pri nemškem 1. FC Kölnu so v torek tudi uradno predstavili novega trenerja prvega moštva. Potem ko so kozlički med pravkar končano sezono zamenjali kar tri trenerje (Zvonimirja Solda in Franka Schaeferja je na zadnjih tekmah sezone nadomeščal celo športni direktor Volker Finke), se bo zdaj kot kaže vsaj začasno ustalil z Norvežanom Stalejem Solbakknom. Gologlavega Norvežana je Finke, tokrat v vlogi športnega direktorja, predstavil na torkovi novinarski konferenci.

"Gre za velik izziv. Ni bilo razloga, da bi se obotavljal," je za uvod povedal Solbakken. "Köln je tradicionalen klub z velikim potencialom. Že se veselim zelo izenačene lige in velikega števila gledalcev," je v angleščini še pristavil novi strateg kozličkov. Norvežan je sicer obljubil, da bo 1. julija, ko bo vodenje prvega moštva tudi uradno prevzel, že govoril nemško. Ciljev za prihajajočo sezono s Finkejem še nista postavila, je pa Solbakken obljubil, da Köln čaka "veliko trdega dela".

Incidentnega trenerja smo lahko temeljito spoznali tudi v letošnji sezoni Lige prvakov, kjer se je s FC Copenhagnom premierno uvrstil v osmino finala najprestižnejšega evropskega tekmovanja, kjer je bil nato boljši Chelsea. Solbakken, ki je pred desetimi leti preživel celo srčni napad, se je med drugim po robu postavil celo Barceloninemu trenerju Josepu Guardioli, miriti pa ju je moral, kako ironično, kar Sergio Busquets (video spodaj). Kako bosta pod njegovo taktirko "meketala" oba slovenska kozlička Mišo Brečko in Milivoje Novakovič?

Takole je Solbakken napadel Guardiolo po koncu tekme v Köbenhavnu (vir: YouTube):

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.