Šport > Nogomet
25 ogledov

Soldado ni zadovoljen z remijem

Roberto Soldado gol zadetek veselje proslavljanje slavje proslava Žurnal24 main
Valencia in Chelsea sta se sinoči na Mestalli razšli brez zmagovalca (1:1), kar je na koncu tudi najpravičnejši rezultat glede na videno na igrišču. Leo Messi je z dvema zadetkom proti Bateju na večni lestvici klubskih strelcev ujel Ladislava Kubalo.

Na Mestalli so gledalci videli zanimivo srečanje z dvema zadetkoma, lepim številom priložnosti in neodločenim izidom. Goste je v vodstvo v 56. minuti popeljal Frank Lampard. Netopirji pa so do izenačenja prišli v 86. minuti, ko je bil iz najstrožje kazni (po neumnosti jo je zakrivil Salomon Kalou, ki je v kazenskem prostoru igral z roko) natančen Roberto Soldado. "V drugem polčasu smo imeli priložnost za 2:0, vendar nas je zapustila sreča. Ta rezultat bi podpisal pred začetkom srečanja, zdaj nam ostaja čuden občutek, ker smo bili tako blizu zmagi," je po koncu srečanja dejal Portugalec na klopi Chelseaja Andre Villas-Boas, ki je nekaj lepih besed našel tudi za Lamparda: "Lahko smo veseli, da igra za nas. Prikazal je dobro igro in zabil zadetek." Nekdanji trener Porta pa se ni želel spuščati v polemike okoli Kaloujevega igranja z roko. "Za napadalca je najpomembnejše, da zadrži žogo, in kar se tiče tega, jaz nisem dobro opravil dela. Ob priložnostih, ki sem jih imel, bi lahko izvlekli tudi boljši rezultat proti Angležem," pa je dejal junak Valencie Soldado.

Messi ujel Kubalo

V Belorusiji je Barcelona prišla do nove izdatne zmage. Bate je padel s 5:0. Glavno besedo pa je imel kdo drug kot Leo Messi, ki je zabil dva zadetka. Z drugim se je na večni lestvici klubskih strelcev izenačil z legendarnim Ladislavom Kubalo. Messi je zdaj pri 194 zadetkih v dresu Barcelone in za prvim strelcem ponosa Katalonije vseh časov Cesarjem Rodriguezom zaostaja le še za 41 zadetkov. Če bo argentinski virtuoz nadaljeval s takim tempom, potem ni dvoma, da bo že zelo kmalu ujel in tudi prehitel Cesarja. "Kot je Pep Guardiola dejal konec tedna (po Messijevem hat-tricku Atleticu v Primeri), gledamo, kako se piše zgodovina, tako da bi morali uživati, ker vemo, da bo zelo težko videti še kakšnega igralca, kot je on," je ob tem dejal Messijev soigralec Javier Mascherano.

Arsenal ima novega Walcotta

Do zmage so prišli tudi nogometaši Arsenala, ki igrajo vse bolje, čeprav imajo kar nekaj težav s poškodbami. Na Emiratesu je z 2:1 padel grški Olympiacos. Londončani so še posebej navdušeni nad strelcem prvega zadetka Alexom Oxladejem-Chamberlainom, ki je avgusta dopolnil šele 18 let in ga mnogi že primerjajo s Theom Walcottom. Chamberlain je postal najmlajši strelec Arsenala v Ligi prvakov in tudi najmlajši Anglež, ki je zabil v najelitnejšem klubskem tekmovanju. "Je zelo močan fant, ki posluša, kaj mu poveš. Arsenalovi navijači bodo od njega videli še veliko, vendar ga čaka velik izziv, da bo prišel pred Thea," je ob izjemni predstavi mladeniča dejal Pat Rice, ki je na klopi nadomeščal kaznovanega Arsena Wengerja.

2000. gol v Berlusconijevi eri

Italijanski nogometni velikan Milan je dosegel še 2000. zadetek v eri Silvia Berlusconija. Jubilejni gol za italijanske prvake je sinoči proti Viktorii iz Plzna za 2:0 zabil napadalec Antonio Cassano. Italijanski premier Berlusconi je na čelu Milana od 20. februarja 1986. V minulih 25 letih so rdeče-črni osvojili 28 naslovov, od tega so osemkrat osvojili italijansko prvenstvo Serie A in šestkrat italijanski pokal. Od leta 1986 so osvojili tudi pet evropskih naslovov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.