Šport > Nogomet
19 ogledov

Soldo Kölnu pomahal v slovo

Milivoje Novaković Novakovič Novakovic Aleksander Radosavljevič Radosavljević Ra Žurnal24 main
Köln je že po 15 minutah igre pri Hannovru padel v zaostanek z 0:2. Novaković je vstopil v drugem polčasu in podal za gol, toda kozlički so z novim porazom na zadnjem mestu (1:2). Poraz je odnesel Solda.

Minilo je šele 15 minut igre in že je Hannover na domači tekmi s Kölnom vodil z 2:0. Obračun je na levi strani obrambe pri gostih začel le Mišo Brečko, medtem ko je Milivoje Novaković spet sedel. Oba zadetka je za "96" zabil Dider Ya Konan, še posebej lep pa je bil prvi, ko je v velikem loku ob vratnici premagal hrvaškega čuvaja mreže Mira Varvodića. Nepriljubljeni Zvonimir Soldo se je za veliko bolj priljubljeno potezo odločil v drugem polčasu, ko je na igrišče poslal tudi Novakovića, a "slovensko kvoto" hitro znižal z menjavo Brečka v 67. minuti. Kozlički so zaigrali nekaj bolje, Lukas Podolski pa je zapravil dve lepi priložnosti. Gostje so znižali v 85. minuti, ko je po podaji iz avta Novaković z glavo podaljšal do Martina Laniga, ki je iz težkega položaja znižal, a je bil to tudi zadnji "meket" kozličkov. Poraz je bil za vodilne v Kölnu le vrh ledene gore in odločili so se, da odpustijo karizmatičnega trenerja Solda. Na njegovo mesto bo začasno sedel Frank Schäfer, dosedanji trener Kölnove ekipe do 23 let. Soldo je tako postal drugi trener, ki je v novi sezoni Bundeslige predčasno končal svoje delo. Pred tem je Stuttgart odpustil Švicarja Christiana Grossa.

Brez pol ducata nogometašev (Arjen Robben, Franck Ribéry, Miroslav Klose, Mark van Bommel, Daniel van Buyten in Diego Contento) je bil namreč Bayern neučinkovit v napadu in ranljiv v obrambi. Vendar so imeli Bavarci tako kot proti Cluju tudi tokrat srečo. HSV je imel namreč nekaj lepih priložnosti prek Paola Guerrera, Ruuda van Nistelrooya, Piotra Trochowskega in še posebej Jonathana Pitroipe, ki je devet minut pred koncem tekme osamljen pred Bayernovimi vrati zadel vratnico. S točko se je Bayern pomaknil na deveto mesto, HSV pa je četrti. Vodilna Borussia Dortmund s Hoffenheimom igra v nedeljo.

Lestvica:
1. Mainz 24 točk
2. Dortmund 22
3. Hannover 16
4. Leverkusen 15
5. Hoffenheim 15
...
16. Schalke 6
17. Borussia M. 6
18. Köln 5

Nemška liga, 9. kolo:

Hamburg : Bayern 0:0

Borussia (M) : Werder Bremen 1:4 (0:2)
Mertesacker (67/a.g.); Marin (6), Wesley (13), Hunt (51), Pizarro (75)

Eintracht Frankfurt : Schalke 0:0

Hannover : Köln 2:1 (2:0)
Konan (4, 15); Lanig (85)
Brečko je igral do 67. minute, Novaković (oba Köln) je odigral drugi polčas.

Nürnberg : Wolfsburg 2:1 (1:1)
Gundogan (11), Frantz (63); Grafite (28)

Freiburg : Kaiserslautern 2:1 (1:1)
Cisse (35), Reisinger (60); Moravek (8)

Borussia Dortmund : Hoffenheim 1:1 (0:1)
Silva (90); Ba (10)

Bayer L : Mainz 0:1 (0:0)
Ivanschitz (70)

 

Stuttgart : St. Pauli 2:0 (1:0)
Niedermaier (19), Kuzmanović (79)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.