Šport > Nogomet
18 ogledov

Šov Vršiča za pobeg na + 11

Žurnal24 main
Nogometaši Kopra so na krilih razpoloženega Dareta Vršiča v gosteh s 5:0 odpravili Interblock. Zaradi poraza Maribora proti Nafti imajo kanarčki na vrhu lestvice že 11 točk prednosti in so vse bližje naslovu.

Igralci Kopra se po zmagi proti Interblocku praktično že lahko veselijo svojega prvega prvega naslova državnega prvaka. Po porazu Maribora imajo "kanarčki", pri katerih se je s tremi goli izkazal Dare Vršič, pred zadnjimi šestimi tekmami že ogromnih 11 točk naskoka in jim tako lahko le še čudež prepreči prvo zvezdico. Na drugi strani je Interblock vse bližje dodatnim kvalifikacijam za obstanek v ligi, saj se je s 16. porazom porazom "utrdil" na devetem mestu. V prvem polčasu so bili izkušenejši Koprčani gospodarji na igrišču, vendar niso znali zadeti mreže golobradih mladeničev Interblocka. Gostje so morali na vodilni zadetke čakati vse do 47. minute, ko je bil natančen Dalibor Radujko. Slabih dvajset minut kasneje pa je svoj strelski šov začel Vršič, ki je zasluženo zmago Kopra potrdil v 85. in 86. minuti. Za še izdatnejšo zmago Primorcev je ob izteku tekme s strelom z roba kazenskega prostora poskrbel Miran Pavlin.

Drugouvrščeni Maribor je tokrat klonil proti Nafti, ki je na domačem igrišču slavila s 3:1. Naftaši so se z novo zmago še dodatno utrdili na tretjem mestu, medtem ko so Mariborčani z drugim zaporednim porazom še bolj oddaljili od nove prvenstvene lovorike. Prvi junak tekme je bil Jože Benko, ki je zabil dva zadetka. Častni zadetek za Maribor, od 44. minute dalje je igral brez izključenega Armina Bačinovića, pa je zabil Marcos Tavares.

null | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Olimpija pokvarila debi Praleta
Velenjčani, ki so prvič igrali pod vodstvom Bojana Prašnikarja, so proti Olimpiji doživeli 15. poraz v sezoni, zaradi katerega so predse na lestvici spustili Celjane. Na drugi strani je Olimpija znižala zaostanek za knapi le na točko. Junak tekme je bil Agim Ibraimi z dvema goloma. Ljubljančani so že v 16. minuti povedli. Njihovo prednost pa je v 31. minuti izničil Rok Kronaveter. A domači navijači se niso dolgo veselili izenačenja, saj je domača obramba vnovič klonila že tri minute pozneje. V drugem polčasu so Velenjčani na vse pretege poskušali izenačiti, toda zadetka so se veselili gostje in tri točke odnesli s seboj v Ljubljano.

Izjemen preobrat Domžalčanov

Dvoboj v Novi Gorici med domačim Hit in Domžalami je postregel z velikim preobratom. Novogoričani, ki so tekmo sijajno začeli in hitro povedli z 2:0, so v nadaljevanju pobudo prepustili Domžalam, ki so to z izvrstnim drugim polčasom znale kaznovati in izid povsem spreobrniti v svojo korist. Zmaga Domžalam veliko pomeni, saj so se tako šest kol pred koncem neželenim devetemu in desetemu mestu oddaljile za sedem oziroma 13 točk.

Dravaši že v drugi ligi?

Dravi kljub nekaterim zvenečim okrepitvam ne gre najbolje v boju za obstanek. Ptujčani so tokrat klonili proti Celju in zapravili sijajno priložnost, da se predzadnjemu Interblocku približajo na tri točke.

Lestvica:
1. Koper 63 točk
2. Maribor 52
3. Nafta 44
4. CM Celje 42
5. Rudar Velenje 41
6. Olimpija 40 (-2)
7. Hit Gorica 40
8. Domžale 39
9. Interblock 32
10. Labod Drava 26

Prva liga, 30. kolo:

Nafta : Maribor 3:1
Miljković (20), Benko (47, 48); Tavares (58)
RK: Bačinović (44)

Interblock : Luka Koper 0:5 (0:0)
Radujko (47), Vršič (66, 85, 86), Pavlin (90)

Labod Drava : CM Celje 0:1 (0:0)
Duspara (89)
RK: Močić (74/Celje)

Hit Gorica : Domžale 2:3 (2:0)
Osterc (5), Brečević (9); Perme (47), Zatkovič (68), N. Mevlja (90/ag)

Rudar Velenje : Olimpija Ljubljana 1:3 (1:2)
Kronaveter (30); Ibraimi (16, 82), Kašnik (33)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.