Šport > Nogomet
28 ogledov

''SP brez mene ni vredno ogleda''

Ibrahimović Švedska Portugalska Solna Friends Arena EPA
Švedski napadalec Zlatan Ibrahimović je po porazu proti Portugalski dejal, da SP 2014 zaradi njegove odsotnosti ne bo vredno ogleda.

Portugalska reprezentanca je na povratni tekmi dodatnih kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2014 premagala Švedsko (3:2) in se s skupnim izidom 4:2 uvrstila na mundial. Vse štiri zadetke za gostitelje Eura 2004 je dosegel kdo drug kot Cristiano Ronaldo, ki je s tem dobil tudi interni dvoboj z Zlatanom Ibrahimovićem, saj se je pred tekmama na dolgo in široko primerjalo oba vrhunska napadalca.

Ibrahimović je na povratni tekmi dosegel dva zadetka, kar pa ni bilo dovolj za uvrstitev na SP. ''To je bil verjetno moj zadnji poskus, da se z reprezentanco uvrstim na svetovno prvenstvo. Nekaj je gotovo: svetovnega prvenstva brez mene se ne izplača gledati,'' je povedal 32-letnik in dodal: ''Čestitke Portugalski, čeprav sta si obe ekipi zaslužili nastop na SP.''

Ronaldo mož odločitve že na prvi tekmi

Portugalska je prvo tekmo dobila po zaslugi zadetka Cristiana Ronalda (1:0), ki je v 50. minuti tekme v Stockholmu skupni izid povišal na 2:0, nato pa je Ibrahimović z dvema zaporednima goloma Švede popeljal v vodstvo. Ronaldo mu je odgovoril v 77. in 79. minuti ter s tem dopolnil svoj hat-trick.

Zvezdnik madridskega Reala je po tekmi zanikal, da ga je obračun z Ibro dodatno motiviral. ''Ne tekmujem z Zlatanom. On je fantastičen nogometaš in največji zvezdnik na Švedskem, vendar ne tekmujem z njim. Igram za svojo ekipo. In ekipi je potrebno čestitati. Sedaj moramo uživati v tem. V klube se lahko vrnemo s čisto vestjo in odigramo dobro sezono,'' je povedal Ronaldo.

Blatter čestital ''poveljniku''

sepp blatter tvit | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter
Predsednik Mednarodne nogometne zveze (Fifa) Sepp Blatter, ki je Ronalda nedavno označil za poveljnika, je na Twitterju čestital portugalskemu napadalcu. ''Čestitke Portugalski. 29. ekipa potrjena za SP. Fantastična predstava Cristiana Ronalda,'' je zapisal Blatter.

Predsednik Fife je z nespametnimi izjavami na račun nogometaša Reala izzval številne kritike, saj so mnogi mnenja, da nekdo na tako visokem položaju ne bi smel neposredno izražati svojih preferenc. Blatter je namreč izrazil svojo naklonjenost Lionelu Messiju in se obregnil še v Ronaldovo pričesko, kar je Portugalca še dodatno prepričalo, da je deležen nepoštene obravnave s strani krovne nogometne organizacije.

Življenska forma

Vse poteze Cristiana na tekmi v Solni si lahko pogledate v spodnjem videu. Ob "hat-tricku" je igralec madridskega Reala v prvem polčasu zapravil še nekaj obetavnih situacij, skozi celotno tekmo je "obstreljeval" gol domačih. Portugalec trenutno res igra v življenski formi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice