Šport > Nogomet
17 ogledov

Španci brez Xavija na dveh tekmah

Xavi Hernandez Žurnal24 main
Selektor Španije Vicente del Bosque je uslišal utrujene igralce. Bolje rečeno igralca - vezist Barcelone Xavi Hernández bo le dobil nekaj počitka, saj ga ni na selektorjevem seznamu za naslednji tekmi.

Španski selektor Vicente del Bosque je v četrtek objavil seznam igralcev, na katere računa na tekmah z Litvo in Škotsko, 8. in 12. oktobra. Najbolj odmevni manjkajoči je prav gotovo vezist Xavi Hernández, medtem ko se vrača Nacho Monreal (Osasuna). Mediji z Iberskega otoka poročajo, da je Del Bosque osebno poklical Xavija, ki mu je dejal, da bi zaradi rahlo načete ahilove tetive raje izpustil reprezentančni tekmi in Del Bosque mu je ugodil. Španskemu selektorju so tako ostali vsega štirje igralci sredine igrišča, Xavi pa bo po odigranem svetovnem prvenstvu (igrišče je zapustil le enkrat, pa še to v skupinskem delu), prijateljskih tekmah v Mehiki in Argentini ter vseh klubskih tekmah končno dobil nekaj počitka.

Zaradi poškodb bosta odsotna tudi Francesc Fábregas in Raúl Albiol. V ekipo se spet vrača Carles Puyol, ki je sicer izpustil zadnjo prijateljsko tekmo La Roje proti Argentini.

Seznam igralcev za tekmi z Litvo in Škotsko:

Vratarji: Iker Casillas (Real Madrid), José Manuel Reina (Liverpool), Víctor Valdés (Barcelona)

Branilci: Sergio Ramos (Real Madrid), Álvaro Arbeloa (Real Madrid), Gerard Piqué (Barcelona), Carles Puyol (Barcelona), Carlos Marchena (Villarreal), Joan Capdevila (Villarreal), Nacho Monreal (Osasuna)

Vezisti: Xabi Alonso (Real Madrid), Sergio Busquets (Barcelona), Santiago Cazorla (Villarreal), Andrés Iniesta (Barcelona)

Napadalci: David Silva (Manchester City), Jesús Navas (Sevilla), Fernando Llorente (Ath. Bilbao), Pedro Rodríguez (Barcelona), David Villa (Barcelona), Fernando Torres (Liverpool)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.