Šport > Nogomet
13 ogledov

Španci dražji od Brazilcev in Argentincev

slavje casillas Žurnal24 main
Španci za prijateljsko tekmo zahtevajo od 2,5 do tri milijone evrov, kar je več od Brazilcev in Argentincev. Furija je ceno povišala predvsem po zmagi na svetovnem prvenstvu v Južnoafriški republiki.

Po pisanju španskega športnega dnevnika Marca so svetovni in evropski prvaki Španci ta čas najdražja nogometna reprezentanca sveta. Vodstvo španske nogometne zveze za prijateljske tekme furije zahteva od 2,5 do tri milijone evrov. Brazilci stanejo okoli dva milijona, Argentinci pa 1,5 milijona evrov.

Pred osvojitvijo svetovnega naslova so Španci za vsako prijateljsko gostovanje zahtevali po 600 tisoč evrov.

Od konca mundiala 2010 v Južnoafriški republiki je španska izbrana vrsta odigrala deset prijateljskih tekem, od tega je osemkrat gostovala, petkrat zunaj Evrope. Na osmih gostovanjih je tako španska nogometna zveza RFEF pridobila 15 milijonov evrov.

V zadnjem tednu je Španija gostovala v Londonu na Wembleyju, kjer je izgubila (0:1) proti Angliji, nato pa je v Kostariki z gostiteljico le remizirala (2:2). Marca piše, da je španska zveza za gostovanje v San Juanu prejela tri milijone evrov, edini pogoj, ki so ga postavili gostitelji, pa je bil, da Španci nastopijo s 70 odstotki najmočnejše postave.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.