Šport > Nogomet
22 ogledov

Španci na drugi tekmi premagali Slovence

sport 28.03.13. dvoranski nogometasi, slovenska futsal reprezentanca, foto: futs futsal.si
Slovenska reprezentanca v futsalu je na drugi pripravljalni tekmi proti šestkratnim evropskim in dvakratnim svetovnim prvakom Špancem v Litiji izgubila z 0:3 (0:2). Slovenci so eno tekmo s Španijo odigrali že v ponedeljek, ko je bilo v Mariboru 5:5.

Na prvi tekmi so Španci silovito začeli in hitro povedi s 3:0, tokrat so bili Slovenci na začetku nekoliko bolj konkurenčni. A Španija je pritiskala, igra se je v glavnem odvijala na slovenski polovici, prvič pa je moral vratar Damir Puškar po žogo v mrežo po silovitem strelu Sergia Lozana Martineza v šesti minuti. Dve minuti pozneje je po španskem strelu žogo v svojo mrežo nesrečno potisnil Gašper Vrhovec. Do konca prvega dela golov ni bilo več, čeprav je moral domači vratar Puškar nekajkrat pokazati vse svoje znanje, da je preprečil povišanje španskega vodstva. Za Slovenijo je imel najlepšo priložnost Osredkar v 15. minuti, a je vratar Juan Jose Hernandez njegov strel ubranil, poskus Kristjana Čujca v peti pa je končal ob vratnici.

V nadaljevanju je bila domača ekipa enakovrednejša, lepi priložnosti pa sta si pripravila Rok Mordej in Alen Fetič, a je bil španski vratar obakrat na pravem mestu, nevarnejša pa sta bila še poskusa Fetiča in Mordeja sredi polčasa. Slovenci so pritiskali in iskali priključek, Mordej pa je v 32. minuti morda imel najlepšo možnost vsaj za častni zadetek, a je po akciji s kota po dveh njegovih strelih iz bližine vratar tekmecev obakrat spretno posredoval. Tudi Španija je bila vse nevarnejša, vendar je bil tako kot Hernandez razigran tudi Puškar. Kljub boljšemu nadaljevanju tako Slovenija ni prišla do zadetka, v zadnjih treh minutah je sicer poskušala tudi brez vratarja in s petimi igralci v polju. Gostje pa so nato v zadnji minuti prek Raula Camposa Paina postavili končnih 3:0.

Španci pokazali, da so močnejši

"Mislim, da je to kar realnost. Že včeraj sem klub evforiji rekel, da so še močnejši od nas in ni pričakovati, da bomo kar tako igrali s svetovnimi prvaki. Danes se je poznala tudi utrujenost. Fantje niso stroj, čeprav so vrhunsko pripravljeni. Škoda, ker nismo dali gola, ker bi bil izid lepši, a sem z doseženim zadovoljen. Naša filozofija je, da delamo korak za korakom, in ta ekipa se je najbolj približala najboljšim na svetu," je nastopa s Španci ocenil selektor Andrej Dobovičnik.

Slovenci bodo pred EP sicer še odigrali dve tekmi s Hrvaško, ki pa bosta neuradni in zaprti za javnost.

Evropsko prvenstvo bo potekalo v Antwerpnu med 28. januarjem in 8. februarjem. Na EP bo sodelovalo 12 ekip, razdeljene bodo v štiri skupine s po tremi udeleženkami; po dve najboljši se bosta uvrstili v četrtfinale. Slovenija bo igrala v predtekmovalni skupini z Italijo in Azerbajdžanom, s prvo se bo pomerila 29. januarja, z drugo pa dva dni pozneje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.