Šport > Nogomet
425 ogledov

Španski selektor v solzah: "Dobil sem odpoved."

Epa
Selektor furije Robert Moreno je pred tekmo z Romunijo izvedel slabo novico.

Robert Moreno ni več selektor Španije. Nekdanji pomočnik Luisa Enriqueja, ki se je zaradi družinske tragedije začasno umaknil s položaja, zdaj pa je, kot pročajo španski mediji, pripravljen na vrnitev, je odpoved dobil pred tekmo z Romunijo v okviru kvalifikacij za Euro 2020.

Novico je s svojimi varovanci, ki so na zelenici slavili s 5:0 ter tako potrdili prvo mesto v skupini F, delil po tekmi.

Španske nogometaše je odločitev zveze presenetila, slovo pa je bilo po navedbah tamkajšnjih medijev zelo čustveno. Moreno naj bi se od igralcev poslovil v solzah, kar jih je tako ganilo, da so tudi sami stežka krotili čustva.

luis enrique | Avtor: Epa Epa
Moreno je reprezentanco prevzel marca, sprva kot začasni selektor, potem ko je nekdanji šef Barcelone izvedel, da je njegova hčerka na smrt bolna.

Devetletna Xana je za posledicami raka kostnega mozga umrla 29. avgusta 2019. Enrique se je po mesecih žalovanja pripravljen vrniti v nogometne vode, kar je v slačilnico trikratnih evropskih prvakov vneslo nekaj nemira. Pa ne zato, ker bi se branili sodelovanja z Enriquejem, ampak ker so spletli močno vez z njegovim naslednikom.

Svečka Strti oče Šport Tragedija v zvezdniški družini, umrla devetletnica

Moreno se, poročajo španski mediji, počuti "izrabljenega in izdanega" s strani Enriqueja in predsednika zveze Luisa Rubialesa. Po zmagi nad Romunijo se 42-letni strateg ni pojavil na tiskovni konferenci, ker naj ne bi bil v stanju za pogovor z novinarji.

Moreno je kot začasni selektor reprezentanco vodil do treh zmag, po uradnem prevzemu položaja pa je zabeležil štiri zmage in dva remija.

Ob imenovanju je dejal, da bo položaj rade volje prepustil Enriqueju, če se bo ta želel vrniti, a si je nato očitno premislil.

Z dobrimi rezultati so se povečali tudi apetiti in želel si je nadaljevati z delom, vendar zveza, kjer se je utrdilo prepričanje, da imajo igralci pod njegovim vodstvom preveč besede, ni želela podaljšati enoletne pogodbe.

 | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.