Šport > Nogomet
489 ogledov

Španija ima novega selektorja

luis enrique EPA
Novi selektor Španije bo Luis Enrique.

Nekdanji trener katalonskega nogometnega velikana Barcelone Luis Enrique je novi selektor španske reprezentance, je potrdila španska nogometna zveza (RFEF). Oseminštiridesetletnik se je dogovoril za dveletno sodelovanje.

Fernando Hierro je tik pred začetkom letošnjega svetovnega prvenstva v Rusiji na selektorskem položaju zamenjal Julena Lopeteguia, ki je zapustil špansko reprezentanco, saj ga je za trenerja imenoval španski velikan Real Madrid. Hierro je v nedeljo sporočil, da zapušča selektorski položaj.

"Všeč mi je njegova zagretost. Zavrnil je finančno boljše ponudbe, da je lahko prevzel Španijo."

V vodstvu RFEF upajo, da bodo pod taktirko Enriqueja sestavili novo reprezentanco, ki bo že na naslednjem velikem turnirju spet konkurenčna najboljšim. "Odločitev je bila soglasna. Všeč mi je njegova zagretost. Zavrnil je finančno boljše ponudbe, da je lahko prevzel Španijo," je povedal predsednik RFEF Luis Rubiales.

Enrique je kot nogometaš nosil dres tako Barcelone kot Reala, trenersko pot pa je začel v ekipi B katalonskega ponosa. Zatem se je preizkusil pri Romi in Celti ter pri članski ekipi Barcelone, s katero je bil zelo uspešen.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.