Šport > Nogomet
15 ogledov

Španska kluba lomastila po Evropi

1/18
Žurnal24 main
Prvo kolo Lige prvakov je ponudilo kar nekaj zanimivih obračunov. V oči bodeta predstavi španskih klubov, Barcelone in Valencie, ki sta prišla do visokih zmag. Manchester na Old Traffordu zgolj do točke.

Nizozemski prvak Twente je Interju na domačem terenu odščipnil dve točki (2:2), čeprav so Italijani z golom Sneijderja v 14. minuti odlično odprli tekmo.

Tottenham je tekmo v Bremnu proti Werderju začel izjemno in po avtogolu Pasanena ter zadetku Croucha z glavo že v 18. minuti vodil z 2:0. A že tradicionalno žilavi Nemci se tudi tokrat niso predali in prek Almeide in Marina prišli do izenačenja (2:2). Obe tekmi v skupini A sta se tako končali z izidom 2:2.

V skupini B je Lyon zabil nov žebelj v krsto Schalkeja (1:0), ki se v novi sezoni še ni sestavil. Varovanci Felixa Magatha se domov vračajo z minimalnim porazom, za to pa je v 21. minuti dvoboja poskrbel Michel Bastos. V 34. minuti so Nemci ostali brez Benedikta Hoewedesa, ki je prejel rdeči karton zaradi prekrška nad Jimmyjem Briandom.

Benfica je po težavah v domačem prvenstvu, kjer jim preglavice povzročajo velike sodniške napake, le prišla na svoj račun in tako zadovoljila svoje zveste portugalske navijače. Za veselje v Lizboni sta poskrbela Luisao (v 20. minuti) in Oscar Cardozo, ki je dobrih dvajset minut do konca dvoboja zapečatil usodo Hapoela.

V bitki za Britanijo streljali s slepimi naboji
Manchester United nove sezone v Ligi prvakov (skupina B) ni začel tako, kot si je želel. Varovanci Alexa Fergusona niso našli prave poti skozi gost bunker nogometašov Rangersa. Tekma se je končala brez zadetkov. 

Če ni šlo Unitedu, pa je verjetno laže od pričakovanj na vročem turškem gostovanju pri Bursasporju slavila Valencia. Netopirji so Turkom zabili kar štiri gole. Vse se je začelo z zadetkom Alberta "Tina" Coste v 16. minuti, končalo pa z golom Roberta Soldada v 76. minuti.

Podobno kot Netopirjem dinamita v nogah ni primanjkovalo niti Barceloni, ki je dosegla še zadetek več kot Valencia. Po začetnem obleganju grških vrat je hladen tuš za Katalonce prišel v 20. minuti, ko je za Panathinaikos zabil Govou. A varovanci Pepa Guardiole so si hitro opomogli. Sledila je popolna ofenziva, kar je obrodilo veliko sadov, natančneje pet. Dva sta pripadla Lionelu Messiju, po en pa Davidu Villi, Pedru Rodriguezu in Daniju Alvesu. Velja omeniti, da je Messi v 55. minuti zapravil strel z enajstmetrovke. Ležeren strel Argentinca je brez težav ujel vratar Tzorvas.

Köbenhavn se je doma veliko časa mučil z Rubinom iz Kazana, na koncu pa vendarle strl odpor Rusov in se prek Doya v 87. minuti razveselil treh točk.

Liga prvakov, torek:

Skupina A:

Twente Enschede : Inter Milan 2:2 (2:2)
Janssen (20), Milito (30/ag); Sneijder (14), Eto'o (41)

Werder Bremen : Tottenham Hotspur 2:2 (1:2)
Almeida (43), Marin (48); Pasanen (12/ag), Crouch (18)

Skupina B:

Olympique Lyon : Schalke 04 1:0 (1:0)
Bastos (21)

Benfica : Hapoel Tel-Aviv 2:0 (1:0)
Luisao (20), Cardozo (68)

Skupina C:

Manchester United : Rangers 0:0 (0:0)

Bursaspor : Valencia 0:4 (0:2)
Costa (16), Aduriz (41), Hernandez (68), Soldado (76)

Skupina D:

Barcelona : Panathinaikos 5:1 (3:1)
Messi (22, 45), Villa (33), Pedro (78), Alves (90); Govou (20)
V 55. minuti je Messi zastreljal 11-metrovko

FC Köbenhavn : Rubin Kazan 1:0 (0:0)
Doye (87)

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.