Šport > Nogomet
3 ogledov

Španska liga boljša od angleške

Cesc Fabregas Žurnal24 main
Nogometaš londonskega Arsenala Cesc Fabregas meni, da je španska nogometna liga še vedno najmočnejša na svetu.
Cesc Fabregas se je v Anglijo preselil že pri 17 letih, v pičlih treh letih pa je ta nekdanji mladi up Barcelone postal eden od zaščitnih znakov angleškega prvenstva in predvsem londonskega Arsenala. Čeprav Cesc nikoli ni odigral članske tekme v ligi Primera Division, Španec meni, da je španski nogomet še vedno kvalitetnejši od angleškega. "Nedvomno je v Španiji več kakovostnih ekip kot v Angliji in zaradi tega tudi menim, da je španska liga močnejša od angleške. Ko recimo gledam tekmo med West Hamom in Boltonom, običajno zaspim v naslonjaču. Po drugi strani mi je tekma med Barcelono in Betisom, ki sem si jo ogledal pred časom, predstavljala pravi užitek. Nisem mogel verjeti, koliko vrhunskih igralcev je nastopalo na tej tekmi," je povedal Cesc.

Cesc je s tem morda posredno namignil tudi na to, da se ne bi branil povratka v Španijo, kamor ga vabita tako Barcelona kot madridski Real. Igralec, ki si je svoj čas delil slačilnico z Lionelom Messijem, sicer priznava, da je vzdušje v angleškem nogometu zares nekaj posebnega: "V angleškem nogometu vlada vzdušje, kakršnega ni nikjer. Toda ko pogledam ekipo Barcelone, vidim, da je pravzprav vsak njihov igralec popoln. Henry je zvezda, prav tako Xavi, Iniesta in še marsikdo," je svoja razmišljanja sklenil 20-letni igralec sredine igrišča.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.