Šport > Nogomet
15 ogledov

Španska nogometna zveza se je odrekla subvenciji

Miguel Cardenal EPA
Španska nogometna zveza se je zaradi vsesplošne krize odrekla državni subvenciji, ki naj bi po poročanju medijev znašala med tremi in štirimi milijoni evrov. "To je velikodušna poteza," je dejal minister za šport Miguel Cardenal.

Španska zveza, ki je daleč najbogatejša športna zveza na Pirenejskem polotoku, je podobno storila že lani, le da tokrat njen denar ne bo šel v roke drugih športov. Minister je namreč vseh 66 športnih zvez v Španiji opozoril, da proračun za leto 2013 predvideva precej manjše prispevke. Državni znesek za šport v Španiji se je znižal že lani, saj so športne zveze namesto predvidenih 166 milijonov evrov prejele le dobrih 110 milijonov evrov.

In to navkljub temu, da šport v Španiji v zadnjih letih beleži zgodovinske dosežke. Nogometaši so svetovni in evropski prvaki, košarkarji že desetletje vladajo Evropi, med športne junake pa so se povzdignili tudi teniški igralci z naslovi v Davisovem pokalu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.