Šport > Nogomet
996 ogledov

Španski mediji: Mbappe je podpisal

Mbappe Epa
Eden najboljših nogometašev na svetu Kylian Mbappe naj bi že podpisal petletno pogodbo s španskim nogometnim velikanom.

Francoski nogometni zvezdnik in član francoskega prvaka PSG Kylian Mbappe je že podpisal pogodbo z Real Madridom, danes poroča španski športni dnevnik Marca. Petindvajsetletni francoski reprezentant naj bi predsedniku PSG Naserju Al-Helajfiju že prejšnji torek sporočil svojo odločitev.

Mbappe naj bi obenem od Al-Helajfija tudi zahteval, naj mu PSG neha dajati nove ponudbe za podaljšanje sodelovanja, še piše Marca.

Mbappe naj bi v Madridu že podpisal petletno pogodbo, ki bo začela veljati 1. julija.

Mbappe | Avtor: Epa Epa

Skupaj z bonusi naj bi v madridskem klubu zaslužil od 15 do 20 milijonov evrov na sezono. Dodaten zaslužek bo imel tudi s trženjskimi pravicami pri Realu.

Prestop napadalca iz PSG k belemu baletu je že dolgo aktualna tema. Marca poudarja, da je Mbappe večkrat zavrnil podaljšanje sodelovanja s PSG. Po poročanju številnih medijev si je že leta 2022 želel prestopiti v Real Madrid, ki velja za njegov najljubši klub iz mladosti.

Po posoji za sezono 2017/18 se je poleti 2018 iz Monaca dokončno preselil v PSG za 120 milijonov evrov. Trenutna pogodba s klubom iz francoske prestolnice mu poteče po tej sezoni, natančneje 30. junija, kar pomeni, da Mbappe prihaja v Španijo brez odškodnine.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.