Šport > Nogomet
53 ogledov

Španski mediji o ''Slovaku'' Oblaku

jan oblak EPA
V finalu Lige prvakov, ki bo 28. maja v Milanu, bosta levji delež odgovornosti nosila vratarja madridskih velikanov - Keylor Navas (Real Madrid) in Jan Oblak (Atlético Madrid)

Le še trije dnevi nas ločijo od velikega spektakla v svetovni prestolnici mode, ko se bosta na stadionu San Siro v finalu Lige prvakov pomerila Real Madrid in njegov mestni tekmec Atlético Madrid. V dresu slednjega bo v finalu najmočnejšega klubskega tekmovanja na svetu debitiral slovenski reprezentant Jan Oblak.

Oblak in njegov kolega v vratih madridskega Reala sta močno pripomogla k uspehu obeh španskih velikanov, ki bosta odločala o zmagovalcu Lige prvakov, potem ko sta na domačih zelenicah v nadvse napetem zaključku prvenstva morala priznati premoč Barceloni.

keylor navas | Avtor: EPA EPA
Primerjavo obeh vratarjev so napravili pri španskem dnevniku AS, kjer kljub temu, da primarno pokrivajo dogajanje v madridskih nogometnih klubih (Real Madrid, Atlético Madrid in Rayo Vallecano), še vedno ne vedo, od kod prihaja Oblak. ''Kostaričan in Slovak sta odigrala pomembni vlogi pri uvrstitvah v finale,''  so zmotno zapisali pri AS-u.

Primerjava Oblak - Navas:

Oblak je v letošnji sezoni Lige prvakov odigral 12 tekem, Navas pa 10. Slednji je na igrišču preživel okroglih 900 minut, slovenski reprezentant pa 1110 minut.

Oblak je prejel sedem golov, njegov neposredni rival pa le dva. Navasa so v letošnji sezoni uspeli premagati le nogometaši Wolfsburga, ki so na prvi četrtfinalni tekmi slavili z 2:0. Realu je v skupinskem delu tekmovanja tri gole zabil tudi Šahtar Doneck, a takrat je v vratih stal Kiko Casilla.

Navas je prejel en gol na 450 minut, Oblak enega na vsakih 159 minut. Slovenski reprezentant je svojo mrežo ohranil nedotaknjeno na osmih tekmah, Navas še na tekmi več.

Čeprav se Kostaričan ponaša z boljšo statistiko od Slovenca, pa se po številu ubranjenih strelov ne more primerjati s Škofjeločanom, ki vodi s 37-23. Prvi vratar Reala je sicer ubranil 92 odstotkov strelov, Oblak ''le'' 84.

Slovenski reprezentant je boljši še po številu ulovljenih žog (15-4), prav tako pa je bil uspešnejši pri obrambah strelov z bele točke.

Komentarjev 1
  • blueone 21:08 25.maj 2016.

    Veliko sreče v finalu Jan