Šport > Nogomet
418 ogledov

Španski nogomet se klanja legendi: pri 41 ima dovolj

Joaquin Sanchez Žurnal24 main
Legendarni Joaquin se pri 41 letih poslavlja od aktivnega igranja nogometa. V španskem nogometu je pustil izjemen pečat.

Legendarni nogometaš španskega prvoligaša Betisa iz Seville Joaquin Sanchez je z videoposnetkom na družbenih omrežjih sporočil, da bo po tej sezoni končal kariero. Enainštiridesetletni krilni nogometaš je člansko kariero pri Betisu začel leta 1999, pri tem seviljskem klubu pa jo bo tudi končal.

Joaquin, ki je bil v drugi polovici kariere izjemno aktiven tudi na družbenih omrežjih in v medijskem svetu, je doslej v klubski karieri zbral 839 nastopov, pri tem je dosegel 112 golov in zbral 102 podaji. K temu je dodal še 51 tekem za špansko reprezentanco, v katerih je prispeval po štiri gole in podaje.

Izkušeni nogometaš je rekorder po številu nastopov za Betis (521), le za sedem tekem pa zaostaja za absolutnim rekorderjem španske lige Andonijem Zubizarreto (622). V Španiji je Joaquin igral še za Valencio in Malago, v tujini pa se je preizkusil pri Fiorentini v Italiji.

Joaquina smo sicer pred mnogimi leti imeli čast pred mikrofon povabiti tudi mi, za Žurnal24 je spregovoril ob boku prijateljske tekme v Celju. Kaj nam je zaupal, si lahko preberete tukaj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.