Šport > Nogomet
4 ogledov

Španski nogomet žaluje za Puerto

Španski nogomet žaluje za Puerto.
1/7
Žurnal24 main
Španski ljubitelji nogometa žalujejo za tragično preminulim nogometašem FC Seville Antoniom Puerto. Več kot 10.000 navijačev je v noči na sredo obiskalo stadion zmagovalcev pokala UEFA in se zadnjič poklonilo 22-letniku.
Antonio Puerta se je zgrudil na sobotni ligaški tekmi med Sevillo in Getafejem (4 : 1), tri dni pozneje pa je umrl v bolnišnici. Kljub tragični smrti Puerte pa iz Seville prihaja novica, da bo ekipa po načrtih odigrala tekmo evropskega superpokala v petek v Monte Carlu proti AC Milanu. Španski tisk ob tem celo poroča, da so Milančani sami Špancem ponudili morebitno prestavitev termina. Sevilla je namreč zaradi tragičnega dogodka odpovedala nastop ekipe v kvalifikacijah za ligo prvakov in na naslednji ligaški tekmi.

Antonio Puerta počiva na stadionu Sanchez-Pizjua. © AFP

 
"Le zakaj?" se je na naslovnici spraševal časnik Marca in nadaljeval, "kako je nepravično, če mora nekdo umreti pri 22 letih" . Tako razmišljajo v vseh španskih klubih. Velikan Real je odpovedal načrtovano prijateljsko srečanje z lizbonskim Sportingom za t. i. trofejo Barnabeu. Barcelona bo na tekmi z milanskim Interjem za pokal Gamper odpovedala vse slovesnosti. Tudi na vseh ligaških tekmah konec tedna se bodo v Španiji še enkrat spomnili Puerte z minuto molka.

Nogometaši Seville so sporočilo o soigralčevi smrti prejeli v torek v Atenah, kamor so pripotovali na povratno tekmo za uvrstitev v ligo prvakov proti atenskemu AEK. Mediji poročajo o dramatičnih scenah v ekipi in moštvo se je takoj odpravilo na pot v domovino ter se na stadionu Sanchez-Pizjua, kjer leži truplo pokojnega, udeležili bogoslužja.

Puertova smrt nekoliko spominja na smrt Pedra Berrueza leta 1973, ki je prav tako igral za Sevillo. Slednji je umrl zaradi zastoja srca na tekmi proti Pontevedri. Njegova žena je nekaj mesecev pozneje rodila zdravega sina, ki zdaj igra v tretji španski ligi.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.