Šport > Nogomet
10 ogledov

Španski nogometaši bodo stavkali

Real Madrid Casillas Žurnal24 main
Združenje igralcev španske Primere Division se je devet dni pred začetkom novega prvenstva odločilo za stavko, saj niso našli skupnega jezika z vodstvom lige.

Devet dni pred začetkom nove sezone španskega nogometnega prvenstva Primera Division se je združenje igralcev odločilo za stavko. Po četrtkovem sestanku združenja v Madridu z vodstvom španske lige je predsednik španskega nogometnega sindikata (AFE) Luis Rubiales sporočil, da bodo nogometaši stavkali uvodni dve koli prvenstva.

Stavko podpira tudi večina zvezdnikov španske reprezentance s Carlesom Puyolom in Ikerjem Cassiliasom na čelu, saj želijo uveljavljeni nogometaši manj uspešnim in prepoznavnim pomagati uveljaviti določene pravice in jih bolje zaščititi v primeru prekinitve pogodb.

Jabolko spora med vodstvom španske lige in sindikatom nogometašev je kolektivna pogodba. Sindikat si prizadeva, da bi bili igralci bolje zaščiteni, da bi imeli več pravic in da ne bi prihajalo do zamud pri izplačilih oziroma do velikih dolgov klubov, ki se znajdejo v finančnih težavah, igralcem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.