Šport > Nogomet
15 ogledov

Španski nogometaši bodo stavkali

Ronaldo EPA
Vodilni možje španske poklicne lige in španskega sindikata igralcev še vedno niso našli skupnega jezika, kar pomeni, da so se uresničile črnoglede napovedi o stavki nogometašev v prvi in drugi španski ligi.

Nogometaši v prvi in drugi španski ligi bodo stavkali v uvodnem kolu sezone, saj so se petkova pogajanja glede plačnih garancij izjalovila, je sporočilo vodstvo lige.

"Danes sta obe strani obelodanili svoja izhodišča, ki so precej narazen. Zdaj se osredotočamo na to, da rešimo vsaj drugo kolo sezone," je dejal predsednik španske poklicne lige (LFP) José Luis Astiazarán.

LFP in sindikat igralcev (AFE) načrtujeta nov sestanek v soboto, v ponedeljek pa bosta poskušala doseči dogovor. Španska liga bi se sicer morala začeti ta konec tedna.

AFE od lige zahteva plačno garancijo in to, da lahko igralec, ki tri mesece zapored ne dobi plače, enostransko prekine pogodbo s klubom. Pri sindikatu pravijo, da klubi del denarja dolgujejo 200 igralcem, skupen dolg do njih pa naj bi znašal 50 milijonov evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.