Šport > Nogomet
8 ogledov

Spektakel na kvadrat

Kaka se v Madridu ni naigral. Se bo vrnil v prestolnico mode, kjer je preživljal Žurnal24 main
Kroglice so odločile, da se bosta za napredovanje v skupini C Lige prvakov potegovala madridski Real in Milan. Poleti je veliko prahu dvignil odhod Kakaja iz mesta mode v Madrid.

Poparjeni navijači rdeče-črnih se vse do danes niso pomerili s to potezo nekdanjega ljubljenca Kakaja. “Dobili smo najtežjega možnega tekmeca. Real je poleti zapravil ogromno denarja za nove igralce, pripeljal je tudi našega Kakaja. Raje bi se z njim srečal pozneje v sezoni,” je po žrebu dejal športni direktor Milana Adriano Galliani. Načrte favoriziranima kluboma bo poskušal pokvariti francoski Marseille. Krvnik Maribora Zürich bo v tej skupini lahko zadovoljen z vsako točko.

Barca vs. Inter
Razburljivo bo tudi v drugih skupinah. V skupini E bodo evropski prvaki iz Barcelone moči merili z Interjem ter kluboma iz vzhodnega bloka, kijevskim Dinamom in kazanskim Rubinom. Poleti je iz Interja v katalonski ponos odšel švedski napadalec Zlatan Ibrahimović, v nasprotno smer pa se je podal Kamerunec Samuel Eto’o. Žreb je najbolj prizanesel angleškima velikanoma Manchestru Unitedu in Arsenalu. Tako rdeči vragi kot topničarji ne bi smeli imeti težav v prvem delu tekmovanja, angleške prvake pa čakata dolga pot v Moskvo in vroče gostovanje pri Bešiktašu. Drugačne volje sta Chelsea in Liverpool, ki se bosta morala v skupinah D in E pošteno namučiti za osmino finala.

Žreb Lige prvakov:

Skupina A: Bayern, Juventus, Bordeaux, Maccabi

Skupina B: Manchester, CSKA, Bešiktaš, Wolfsburg

Skupina C: Milan, Real, Marseille, Zürich

Skupina D: Chelsea, Porto, Atletico, Apoel

Skupina E: Liverpool, Lyon, Fiorentina, Debrecen

Skupina F: Barcelona, Inter, Dinamo Kijev, Rubin

Skupina G: Sevilla, Glasgow Rangers, Stuttgart, Unirea

Skupina H: Arsenal, AZ Alkmaar, Olympiacos, Standard

Za povečavo kliknite na grafiko. © Sportnet

 

UEFA je ob tem podelila priznanja najboljšim igralcem prejšnje sezone v evropskih tekmovanjih. Najboljši vratar je postal Edwin van der Sar (Manchester United), najboljši branilec je bil že tretjič John Terry (Chelsea), Barcelonin Xavi Hernandez je najboljši vezist, njegov soigralec Lionel Messi pa najboljši napadalec in nogometaš. Nagrado za življenjsko delo je dobil legendarni Milanov branilec Paolo Maldini .
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.