Šport > Nogomet
17 ogledov

Spektakel rumeni podmornici

Villareal je v najbolj spektakularni tekmi kola slavil zmago na gostovanju pri A Žurnal24 main
Nogometaši Seville so že v prvem polčasu srečanja 11. kroga Primere Division strli odpor Reala iz Madrida z 2:0. Valencia se je po debaklu med tednom prebudila in slavila na Mallorci z enakim izidom.
 

Španija, Primera Division, 11. kolo

Mallorca : Valencia 0:2
Sevilla
: Real M. 2:0
Atletico M. : Villarreal 3:4
Levante
: Almeria 3:0
Zaragoza : Valladolid 2:3
Osasuna : Getafe 0:2
R. Santander : Espanyol 1:1
Murcia : Deportivo 0:2
Barcelona
: Betis 3:0
Athletic B.
: Recreativo H. 2:0

Srečanje med Sevillo in Realom na stadionu Ramon Sanchez Pizjuan, pred katerim so na ulicah Seville domači navijači ranili dva policista, so bolje pričeli nogometaši Seville. V 19. minuti je z razdalje ustrelil malijski reprezentant Seydou Keita in neubranljivo zadel. Le dve minuti kasneje so zmagovalci pokala Uefe podvojili vodstvo.

Obrambo Madridčanov sta tokrat ukanila Frederic Kanoute in Luis Fabiano , ki se je z zadetkom izenačil na vrhu liste strelcev z Lionelom Messijem - oba sta v sezoni zadela sedemkrat. Še zadnji kanček upanja je pri prvakih iz prestolnice ugasnil po petih minutah drugega polčasa, ko je bil zaradi drugega rumenega kartona izključen Sergio Ramos . Nekdanji branilec Seville je grobo zaustavil Diega Capela . V zadnjem delu srečanja je imela Sevilla, ki je dosegla šele peto zmago v prvenstvu, še nekaj priložnosti, vendar je bil strelec drugega zadetka Fabiano ob zaključku akcij premalo zbran.

 

Seydou Keita © AFP

 
Valencia, na klopi še brez novega trenerja Ronalda Koemana , na Mallorci ni navdušila z igro, vendar je po zaslugi dveh zadetkov Fernanda Morientesa odgovorila na kritike, ki so nastale po porazu v Sevilli s 3:0 in na Mestalli proti Realu iz Madrida (1:5). Večino srečanja so bili sicer aktivnejši gostitelji na čelu z Danielom Guizo , vendar nikakor niso našli poti do vrat Tima Hildebranda .


Fernando Morientes © AFP

 

Netopirji na lestvici zasedajo z 21 točkami četrto mesto in za vodilnim Realom iz Madrida zaostajajo za štiri. Na drugem in tretjem mestu sta Barcelona in Villarreal s točko manj od belega baleta.

Katalonci so na Camp Nouu tokrat premagali Betis s 3:0. Dvakrat je bil s prostega strela kot v starih dobrih časih natančen Ronaldinho , v vse boljši formi pa je tudi Thierry Henry , ki je četo Franka Rijkaarda popeljal v vodstvo z 1:0 v 32. minuti. Za goste iz Seville je vso tekmo na desnem boku odigral slovenski reprezentant Branko Ilič . Rumena podmornica pa je v najbolj spektakularni tekmi kola slavila na gostovanju pri Atleticu s 3:4. Gostitelji so po zadetku Simaa Sambrose v 24. minuti vodili z 2:0, in nato sredi drugega polčasa s 3:2 po natančnem strelu Sergia Aguera z glavo, a je nato na sceno stopil Nihat Kahveci in poskrbel za popoln preobrat. Turški reprezentant je stadion Vicente Calderon zavil v črno z zadetkom v 89. minuti tekme. Rdeče-beli, ki so se pred sezono močno okrepili, ostajajo na petem mestu španskega prvenstva z 20 točkami.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.