Šport > Nogomet
13 ogledov

Spet bi bila baletnika

Carlos (levo) in Beckham sta leta 2007 pod vodstvom Fabia Capella skupaj osvojil Žurnal24 main
Če bo Florentino Perez maja izvoljen za predsednika Real Madrida, naj bi se v beli dres spet vrnila nekdanja ljubljenca stadiona Santiago Bernabeu – David Beckham in Roberto Carlos.
 
 

Če Florentino pride in mi reče: 'Roberto, vrni se,' bom moral premisliti in se o tem pogovoriti. Nikoli nisem rekel, da se ne bom vrnil!

Roberto Carlos

 
Najprej je povratek v Madrid pogrel Brazilec Roberto Carlos, ki trenutno igra za turški Fenerbahce. Tja se je preselil leta 2007, potem ko je bil skoraj enajst let pri Realu nezamenljiv na položaju levega branilca. Zdaj 35-letni levičar ne skriva občudovanja do svojega nekdanjega šefa Florentina Pereza, najresnejšega kandidata za prevzem predsedniške funkcije pri belem baletu: "Če Florentino pride in mi reče: 'Roberto, vrni se,' bom moral premisliti in se o tem pogovoriti. Nikoli nisem rekel, da se ne bom vrnil!" Carlos se je v Turčiji dobro znašel, a obenem priznava, da je v njegovem srcu le en klub: "S Fenerbahcejem sem podaljšal pogodbo. Do njenega izteka imam še eno leto, a lahko se zgodi veliko stvari. Ljudje, ki jih poznam, zelo spoštujejo Florentina. Fenerbahce mi je dal priložnost, da pri njih ostanem še deset, petnajst let, a pri Realu sem jih preživel enajst. Vedno bodo ekipa mojega življenja."

Zdaj se je v kombinacijah za povratek v Španijo senzacionalno pojavil še David Beckham. Kot poroča The Sun, naj bi, če bi se na predsedniški stolček vrnil Perez, Real Madrid LA Galaxyju za angleško zvezdo ponudil deset milijonov funtov. Ravno Perez je Beckhama leta 2003 za 24 milijonov funtov speljal Manchester Unitedu. Madridski vir "iz najvišjih krogov kluba" naj bi za časopis izjavil: ''Florentino bo poskušal Becksa pripeljati nazaj, če se bo odločil za kandidaturo. To bi bilo neumno zanikati." Perez namreč kandidature uradno še ni napovedal, a je le-ta nekakšna javna skrivnost. Kljub temu je povratek tako Beckhama kot Carlosa precej za lase privlečen. Težko je namreč verjeti, da bi se Beckham po dolgi borbi za obstanek pri AC Milanu tako lahko odrekel rdeče-črnega dresa, Carlosu pa je nogometna ura že milo rečeno – odbila. Vsaka reklama pred volitvami pa kandidatu, v tem primeru Perezu, seveda pride še kako prav. Ramón Calderón je pred letošnjo sezono na veliko obljubljal Cristiana Ronalda, a ga ni dobil. Od 16. januarja 2009 ni več predsednik Real Madrida.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.