Šport > Nogomet
12 ogledov

Spet slovenski Palermo z zmago na -3

Maggio Samir Handanović Napoli Udinese Reuters
Napoli je v 9. kolu Serie A Udineseju Samirja Handanovića prizadejal prvi letošnji poraz in mu preprečil, da bi znova zavzel vrh lestvice. Pred četrtkovo tekmo Palerma in Lecceja je trener Siciljcev Devis Mangia spregovoril o statusu obeh slovenskih reprezentantov Josipa Iličića in Armina Bačinovića. Iličić je kljub temu, da je povzročal težave na zadnji tekmi z Romo, začel obračun z Leccejem in ekipi pomagal do zanesljive zmage (2:0). Igral tudi Armin Bačinović.

Armin Bačinović je za Palermo vpisal šele drugi nastop v letošnji sezoni, ko mu je trener Devis Mangia ponudil priložnost v 75. minuti tekme proti Lecceju pri rezultatu 2:0. Rožnati so vodili z goli Maurizia Pinille in Abela Hernándeza, tekmo pa je po dolgem času začel tudi Josip Iličić, ki ga je trener Mangia skritiziral pred tekmo (preberite spodaj). Palermo se je z zmago na vsega tri točke približal vodilnemu Juventusu.

Napoli končal izjemen niz Udineseja

Samir Handanović in Udinese sta v letošnji sezoni pravi hit italijanskega prvenstva. A vsak niz zmag se enkrat konča. In tako je Napoli v sredo na San Paolu končal zares impresiven niz Udineseja in mu v 9. kolu Serie A zadal prvi letošnji poraz (2:0), ob tem pa so Neapeljčani prvemu vratarju slovenske nogometne reprezentance zabili več zadetkov, kot jih je prej skupaj prejel v osmih kolih.

Napoli je pred svojimi gledalci prevladoval večino srečanja. Do vodstva so domači prišli v 20. minuti, ko je po podaji Edinsona Cavanija nemočnega Handanovića z voljem premagal Ezequiel Lavezzi. Na 2:0 je tik pred koncem prvega polčasa z glavo povišal Christian Maggio. V drugem polčasu se mreži nista več zatresli in Handanović ter soigralci so prvič v sezoni zelenico zapuščali s sklonjenimi glavami.

Slovenski derbi z napako

V Veroni sta se v "slovenskem" derbiju srečala Chievo in Bologna, z zadetkom Roberta Acquafresce v 53. minuti so slavili gostje. Pri domačih sta bila od prve do zadnje minute na igrišču Boštjan Cesar in Bojan Jokić, medtem ko Reneja Krhina ni bilo niti na klopi Bologne. Srečanje je s tribun tudi tokrat spremljal Valter Birsa, njegova Genoa je z 2:1 ugnala Romo.

Tokrat hat-trick Nocerina, nov spodrsljaj Interja

AC Milan se je z zmago proti Parmi s 4:1 prebil že na peto mesto na lestvici in se očitno počasi pobira po slabem startu v prvenstvu. Pri rdeče-rnih je bil še posebej razpoložen Antonio Nocerino, ki se je izkazal s hat-trickom. Še naprej pa točke in ogled razprodaja Milanov mestni tekmec Inter. Črno-modri so se z gostovanja pri Atalanti vrnili le s točko (1:1).

Trener Palerma: "Iličić je storil napako!"

"V teh dneh sem videl pozitivne znake s strani (Armina) Bačinovića in (Josipa) Iličića, ne vem, če bosta igrala, ampak sta na pravi poti," je o slovenskih reprezentantih Arminu Bačinoviću in Josipu Iličiću pred tekmo Palerma in Lecceja spregovoril njun mladi, 37-letni trener Devis Mangia. Če je Bačinović zaradi preveč ležernih počitnic že dolgo časa na stranskem tiru, pa je Iličić na zadnji tekmi proti Romi tvegal še hujše sankcije, saj je, očitno razočaran zaradi tega, ker je tekmo začel na klopi, namenoma zavlačeval s prihodom na zelenico, kamor je nato vstopil nekaj več kot 15 minut pred koncem.

"Igralca, ki je storil neumnost, nikoli ne izločim, vedno se z njim sporazumem za dobro ekipe. Iličić je po mojem mnenju storil stvar, ki ni bila pravilna. To je bila napaka. Še posebej zato, ker bi se moral poizkušati še izboljšati, dobiti izkušnje. Vsi so delali neumnosti v svoji igralski karieri, on je še mlad fant, letnik 88' in to je del njegove rasti kot igralca," je še pristavil Mangia.

Šepajoča stara dama skočila nazaj na vrh

Juventus je po remijih na zadnjih dveh tekmah svoj belo-črni dres zamenjal za zgodovinskega rožnatega, sprememba pa je na domači tekmi s Fiorentino varovancem Antonia Conteja prinesla težko pričakovano zmago, s katero se je stara dama spet zavihtela na vrh lestvice. Leonardo Bonucci je zabil za vodstvo domačih, ko je vratar Artur Boruc izpustil strel Artura Vidala, branilec italijanske reprezentance pa je odbitek pospravil v mrežo. Stevan Jovetić je z izvrstnim golom izenačil kmalu po začetku nadaljevanja, ko mu je najprej Juan Vargas podal s peto, Črnogorec pa je z neubranljivim strelom zabil že svoj peti gol sezone. Juventus je v letošnji sezoni že znal zapravljati vodstva, tudi proti Genoi v zadnjem kolu (2:2), toda tokrat se zgodba ni ponovila. Dvajset minut pred koncem je Simone Pepe namreč v prostoru našel Alessandra Matrija, ki je brezhibno matiral Boruca za končnih 2:1.

Italijanska liga, 9. kolo:

Juventus : Fiorentina 2:1 (1:0)
Bonucci (13), Matri (65); Jovetić (58)

AC Milan : Parma 3:1 (2:0)
Nocerino (30, 32, 90), Ibrahimović (73); Giovinco (78)

Atalanta : Inter Milan 1:1 (1:1)
Denis (44); Sneijder (32)

Cesena : Cagliari 1:1 (1:1)
Candreva (45/11-m); Nene (45/11-m)

Chievo : Bologna 0:1 (0:0)
Acquafresca (53)
Cesar in Jokić (oba Chievo) sta odigrala celo tekmo, Krhina (Bologna) ni bilo v ekipi.

Genoa : AS Roma 2:1 (1:0)
Janković (38), Kucka (89); Borini (82)
Birse (Genoa) ni bilo v ekipi.

Lazio : Catania 1:1 (1:0)
Klose (17); Bergessio (63)

Napoli : Udinese 2:0 (2:0)
Lavezzi (20), Maggio (44)
Handanović (Udinese) je branil celo tekmo.

Novara : Siena 1:1 (0:1)
Gemiti (80); Calaio (17)

Palermo : Lecce 2:0 (1:0)
Pinilla (27/11-m), Hernández (76)
Iličić je igral do 66. minute, Bačinović (oba Palermo) od 75.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.