Šport > Nogomet
17 ogledov

Spins: Ibraimi nasledil Vršiča kot najboljši v državi

Ibraimi Fink Trifković Maribor Olimpija Ljubljana derbi Prva liga slovensko prve Nino Verdnik
Naslov najboljšega nogometaša sezone je po izboru nogometašev in Sindikata profesionalnih igralcev nogometa Slovenije (Spins) osvojil Agim Ibraimi. Član Maribora je tako nasledil Dareta Vršiča, ki je naslov najboljšega odnesel v lanski sezoni. Najboljša enajsterica v znamenju Maribora in Olimpije, edini "vsiljivec" je Enis Đurković (Triglav).

Vezist Agim Ibraimi, član aktualnih državnih prvakov Maribora, je osvojil nagrado za najboljšega igralca prve slovenske nogometne lige v sezoni 2012/2013. Izbor je na podlagi glasovanja nogometašev pripravil Sindikat profesionalnih igralcev nogometa Slovenije (Spins).

Ibraimi je premočno zmagal, zbral je namreč 60 glasov, Olimpijina nogometaša Nikola Nikezić in Nik Omladič sta na drugem in tretjem mestu izbora dobila 19 oziroma 15 glasov. Makedonski reprezentant je na 25 ligaških tekmah v letošnji sezoni zabil šest golov.

Po tem, ko se je leta 2011 iz Nafte priključil ekipi vijoličastih, je Ibraimi postal eden nosilcev igre trenerja Darka Milaniča, po odhodih Josipa Iličića, Armina Bačinovića in drugih pa je prav makedonski Albanec eden tistih, ki ga povezujejo s poletnim odhodom iz Ljudskega vrta. Ibraimi je nasledil Dareta Vršiča, ki je v dresu Olimpije Ljubljane nagrado osvojil v lanski sezoni. 

Najboljša enajsterica v znamenju Maribora in Olimpije

V najboljši enajsterici po izboru Spinsa so vratar Aleksander Šeliga (NK Olimpija), branilci Aleksander Rajćević (NK Maribor), Boban Jović (NK Olimpija), Martin Milec (NK Maribor) in Aleš Mejač (NK Maribor), vezisti Ibraimi (NK Maribor), Goran Cvijanović (NK Maribor), Omladič (NK Olimpija) ter napadalci  Nikezić (NK Olimpija), Enis Đurković (NK Triglav) in Marcos Tavares (NK Maribor).

V izboru za najboljšega mladega nogometaša do 23 let pa je največ glasov dobil Jović (NK Olimpija).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.