Šport > Nogomet
23 ogledov

SPINS poziva medije k prenehanju linča

stefanovic6_ifp_lju240708 Žurnal24 main
"Zahtevamo takojšnje prenehanje medijskega in javnega linča naših članov, ki sta posledica nepreverjenih informacij in podtikanj," je dejal Dejan Stefanović, predsednik Spinsa.

Pri Spinsu (Sindikat poklicnih igralcev nogometa Slovenije) so na današnji novinarski konferenci poudarili, da zoper nobenega od slovenskih klubov ali nogometašev ne teče disciplinski postopek Uefe (Evropska nogometna zveza) v zvezi s športnimi stavami in prirejanjem izidov. Spins je še sporočil, da bo poslej zastopnik slovenskih A-reprezentantov.

Martin Milec, komaj 18-letni nogometaš, ki pa že ima dveletne izkušnje z igranjem v članski drugoligaški konkurenci, je podpisal štiriletno pogodbo z NK Maribor. Napadalno usmerjeni zvezni igralec je član mlajših reprezentančnih selekcij, s slovensko izbrano vrsto do 19 let je igral tudi na evropskem prvenstvu v Ukrajini. Milec se je nogometno izšolal pri Aluminiju, v majici drugoligaša iz Kidričevega je v prejšnji sezoni zabil deset golov, so še sporočili iz mariborskega kluba.

Glavni razlog za sum na tekmi Olimpije v Domžalah je bil EWS, ki je zasledil odstopajoč vzorec stav na navedeno tekmo, ne pa kakršenkoli sum na nogometaše, ki naj bi igrali. Stefanović je po sledi medijskih odzivov na navedeno tekmo opravil več telefonskih razgovorov, kjer mu je preiskovalec Uefe, ki je bil navzoč na tekmi Olimpija – Široki, zatrdil, da nobenemu novinarju ni konkretno omenil nobenega nogometaša, saj za to nima podlage.

Res je, da so Uefini predstavniki opravili informativne pogovore z nekaj slovenskimi nogometaši, toda v zadnjem času so se sestali in podobne razgovore verjetno opravili z nekaj tisoč nogometaši. In dejstvo je, da so nedolžni, dokler se jim ne dokaže nasprotno. "To seveda ne pomeni, da Spins strogo ne obsoja kakršnegakoli prirejanja izidov v nogometu, vendar pa hkrati opozarjamo in želimo, da se začnejo in izvedejo potrebni zakoniti postopki, kjer se bo lahko udeležencem v skladu s pravnim redom dokazala krivda in kjer se bodo osumljenci imeli možnost obraniti obtožb. Vse dotlej pa zahtevamo takojšnje prenehanje medijskega in javnega linča naših članov, ki so posledica nepreverjenih informacij in podtikanj," je dejal Dejan Stefanović, predsednik Spinsa.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Na konferenci je med drugim povedal, da bo Spins prevzel zastopanje slovenskih nogometašev, ki nastopajo za A-reprezentanco. Pri Spinsu bodo pomagali pripraviti predlog pogodbe za naslednji štiriletni kvalifikacijski ciklus za evropsko in svetovno prvenstvo. "Naš cilj je sporazumni dogovor v obojestransko korist, ne pa enostransko sprejeti pravilniki izvršnega odbora Nogometne zveze Slovenije, kot je to nedavno sprejeti pravilnik o reprezentancah. Ne gre za izsiljevanje, ampak za socialni dialog," meni Stefanović in dodaja, da bo podlaga za zastopanje pooblastilo vseh reprezentantov, ki bo podpisano pred naslednjo prijateljsko tekmo proti Avstraliji: "Pričakujemo sklenitev dogovora in podpis pogodbe z NZS še pred prvo kvalifikacijsko tekmo za evropsko prvenstvo."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.