Šport > Nogomet
19 ogledov

Splitska lekcija za Sarmo & Co.

Samir Handanović Inter EPA
Potem ko je splitski Hajduk na prvi tekmi tretjega predkola kvalifikacij za Evropsko ligo proti Interju klonil z 0:3, se je zdelo že vse odločeno, a milanski zvezdniki z našim Samirjem Handanovićem na čelu so vse do konca povratne tekme na San Siru trepetali za napredovanje.

Prenovljeni Hajduk je v svetovni prestolnici mode odigral odlično tekmo in bil blizu tega, da proti nekajkrat uglednejšemu Interju iztrži podaljšek. Morebitno senzacijo je v 23. minuti napovedal kapetan bilih Ante Vukušić, ki je Samirja Handanovića premagal s strelom iz najstrožje kazni. Po izjemnem zadetku Ivana Vukovića v 58. minuti pa je Interju voda že močno tekla v grlo. Kljub temu so zvezdniki velikana iz svetovne prestolnice mode tekmo uspeli pripeljati do konca in zadržali prednost s prve tekme, ki so jo dobili s 3:0.

"Danes smo dobili dobro lekcijo. Takšne stvari se dogajajo, ko na igrišče na prideš povsem osredotočen na tekmo," je bil po srečanju nezadovoljen Handanović in še pripomnil: "Kljub temu smo si ustvarili kar nekaj priložnosti, vendar nismo zadeli in stvari so se zapletale. Seveda smo bili jezni, saj ni dobro izgubiti pred svojimi navijači, toda najpomembnejše je, da smo napredovali v naslednji krog."

Veliko boljše volje so bili seveda pri Hajduku. "Še vedno se ne zavedamo, kaj smo naredili. Po vsem podcenjevanju smo prišli do največje evropske zmage v gosteh v zgodovini kluba. Vsem nam bo to lep spomin," je po prihodu na splitsko letališče, kjer jih je pričakalo kar nekaj navijačev, dejal kapetan Vukušić, ki je pozdravil tudi napredovanje Dinama in zmago Slaven Belupa proti Athletic Bilbau: "Hrvaški nogomet se dviga in cena vseh igralcev prav tako. Nadaljevati moramo v tem stilu, še posebno na Poljudu, ki mora postati trdnjava."

"Želeli smo dati maksimum, bili smo kot eno in uspeli ponižati Inter sredi Milana. Njihov trener je v strahu v igro poslal še enega branilca," je še pripomnil Ante Vukušić.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.