Šport > Nogomet
12 ogledov

Splitske "košarkarje" čaka kazen

1/4
Žurnal24 main
Splitski Hajduk se je v drugem kolu Evropske lige do treh točk dokopal v zadnjem hipu, Uefa pa mu je zaradi bakel že napovedala ostro kazen. Strelec Vukušić dve uri na dopinški kontroli.

Hajdukov junak Ante Vukušić in Senijad Ibričić sta po tekmi z Anderlechtom potrebovala skoraj dve uri, da sta opravila dopinško kontrolo. "Ni šlo. Kuhar nama je prinašal čevapčiče in pivo, da bi nama olajšal delo, in uspelo nama je," je pripovedoval edini strelec na srečanju Vukušić: "Bilo je kot pri košarki, zabil sem v zadnji sekundi. To je najdragocenejši gol v moji karieri. Potrpljenje se je izplačalo. Uspelo nam je s pomočjo občinstva."

GALERIJA SPLITSKE BAKLJADE
Hajduk
zaradi bakel najverjetneje čaka ostra kazen Uefe, kar je napovedal kontrolor Nuno Monteiro, ki je v 85. minuti skoraj prekinil tekmo. Zaradi dimne zavese se je iz lože spustil na igrišče in besen naročil sodniku, naj prekine tekmo. Medtem ko se je na Poljudu "jasnilo", se je po telefonu slišal s svojimi nadrejenimi in dobil dovoljenje za nadaljevanje.

S prvimi tremi točkami v ligaškem delu Evropske lige se Splitčani ne mislijo zadovoljiti. "Ne bomo se predali. Zakaj ne bi prezimili v Evropi, če se nam bo ponudila priložnost? Menim pa, da je igrati v Evropi za 50 odstotkov težje. Vsak branilec ima prek sto nastopov, mi pa smo se tu pojavili po 15 letih," je še dejal Vukušić.

Derbi 2. kola Evropske lige med Manchester Cityjem in Juventusom se je razpletel z remijem (1:1). "Slabo smo začeli, nato pa smo imeli možnost prevzeti nadzor nad tekmo, vendar smo zapravljali priložnosti. Juventus se je zelo vešče branil in pred njegovimi vrati bi morali biti natančnejši," po srečanju ni bil zadovoljen trener Manchester Cityja Roberto Mancini in se dotaknil še predstave Emmanuela Adebayorja in Carlosa Teveza: "Adebayor se je vrnil po treh tednih, zato bi od njega težko zahtevali več. Tevez pa se je trudil na krilu."

Točka na gostovanju pa je zarisala nasmeh na obraz Juventusovemu strategu Luigiju del Neriju: "Rezultat ni povezan s tem, kako slabo je igral City, ampak kako dobro Juventus. Dovolj dobri smo bili, da smo domače prisilili v slabo igro. Nismo se predali do zadnjega žvižga. Zelo sem zadovoljen. Mnogi so najavljali, da bomo visoko izgubili. Gol smo prejeli zaradi svoje neizkušenosti. Glede nedeljske tekme z Interjem sem miren in prepričan, da se bomo borili do konca."

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.