Šport > Nogomet
32 ogledov

Spolli žalil Balotellija: bralci z ustnic brez dokaza

Spolli Balotelli Catania AC Milan Serie A Italija liga prvenstvo EPA
Po nedeljski tekmi na Siciliji bi kmalu izbruhnil nov rasistični škandal z Mariem Balotellijem v glavni vlogi. S posnetkov se besed branilca Catanie vseeno ni dalo razbrati.

Strokovnjaki za branje z ustnic namreč niso mogli potrditi, da je branilec Nicolás Spolli med tekmo v Catanii res rasistično ozmerjal Milanovega napadalca Maria Balotellija, ki se je nenadoma začel prerekati z domačim kapetanom, trener Massimiliano Allegri pa ga je ob zmagi s 3:1 kmalu zamenjal.

Balotelli je s prstom na zelenici kazal na Argentinca, češ da se naj pazi, ker mu je rekel "črni dr**ač". Sodnik Nicola Rizzoli je takoj stopil med oba nogometaša, Balotelli pa je kasneje razjarjen zapustil zelenico.

Kaká mu je rekel, naj se umiri

Dežurni mirovnik Kaká je italijanskega reprezentanta odpeljal z mesta dogodka, a tudi Brazilec ni mogel pomagati vodstvu lige pri razkrivanju ozadja in morebitnih besed, ki jih je ali ni izrekel Spolli.

"Nisem slišal, kaj je rekel, ker sem prišel po tem in videl, kako razjarjen je Mario, zato sem mu povedal, naj se umiri, ker je pomemben za ekipo," je povedal Kaká. "Še enkrat je zabil gol in zdaj je bolj srečen, stvari so se začele spet obračati v njegovo smer."

Trener Catanie: Nesporazum, ne žaljivka

Trener otoške ekipe Luigi De Canio je stopil v bran svojemu nogometašu in dejal, da je šlo zgolj za "nesporazum". Balotelli je bil sicer že večkrat tarča žaljivk na tekmah v majici reprezentance in obeh italijanskih klubov, Interja in AC Milana, tekmo pa je pred časom zaradi rasističnih zmerljivk zapustil tudi njegov zdaj že bivši soigralec Kevin-Prince Boateng.

"Pošteno povedano – jaz nisem opazil ničesar," je dejal De Canio. "Spollija poznam malo časa, ampak je zelo dober fant. Menim, da je šlo zgolj za nesporazum in ne za rasistično žaljivko."

Disciplinska komisija Serie A bo kljub vsemu podrobneje preiskala dogodek iz Catanie, Spolliju pa po novem pravilniku grozi kar deset tekem kazni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.